Simona Ionescu / Redactor Șef

Așa un tort de nuntă n-ați mai văzut. Cofetarul a început să lucreze la el din noiembrie 2023

Așa un tort de nuntă n-ați mai văzut. Cofetarul a început să lucreze la el din noiembrie 2023
Un cuplu a avut parte de o adevărată nuntă ca-n povești, așa cum mulți visează. Cu adevărat impresionant a fost însă tortul, unul cum n-ați mai văzut. Construcția fabulosului desert a fost începută încă din luna noiembrie a anului trecut de către cofetar.

Începutul unei nunți este marcat de primul dans al mirilor, iar finalul este subliniat de tortul de nuntă, tăiat de către cuplul fericit. Orice mireasă visează ca acest tort să fie perfect, spectaculos și unic, să se potrivească cu decorul, locația, tema și culorile nunții, să povestească despre ei și să îi reprezinte. Cu toate că vorbim despre un tort, acest desert perfect aduce uneori mai multe semne de întrebare și îndoieli decât o simplă rochie albă.

Tortul a avut 4 metri înălțime și 2 lățime.
Foto: Instagram Bespokecakesbysamuk

Căutarea tortului perfect poate începe și cu un an înainte, iar realizarea sa poate fi extrem de complexă. De un tort așa cum n-ați mai văzut a avut parte un cuplu din Essex, Marea Britanie. 

Madeline Burton, în vârstă de 18 ani și iubitul ei Patrick, în vârstă de 20 de ani, și-au văzut visul cu ochii în momentul în care ospătarii au prezentat fabulosul desert. 

Nuntă la Savoy cu tort de 13.000 lire sterline 

S-au folosit peste 50 kilograme de glazură
Foto: Instagram Bespokecakesbysamuk

Tinerii îndrăgostiți nu s-au zgârcit deloc la cheltuieli, astfel că totul a fost premium, începând cu locația. Nunta a avut loc la faimosul Savoy din Londra, unde cei doi au plătit nici mai mult nici mai puțin de 50.000 de lire sterline pentru rezervarea sălii de bal. Piesa de rezistență a fost însă tortul, pentru care cuplul a scos din buzunar 13.000 lire sterline. 

Suma nu a fost în zadar, căci desertul a fost într-adevăr așa cum nu s-a mai văzut. Creația a fost un castel Bespoke ( personalizat, la comandă) cu o înălțime de 4 metri. Pentru tort s-au folosit peste 50 de kilograme de fondant. 

Cofetarul a lucrat din noiembrie 2023 la structură 

Toate detaliile, inclusiv picturile renascentiste, au fost atent lucrate manual
Foto: Instagram Bespokecakesbysamuk

Creatoarea, pe numele ei Sam Woodruff, 48 de ani, a început să lucreze la tort încă din luna noiembrie a anului trecut și totul a durat trei luni. Baza structurii a fost realizată din opt torturi rotunde de câte 20 de centimetri fiecare, în timp ce restul designului a fost creat din polistiren. Turnurile albastre create cu o imprimantă 3D au fost așezate pe partea de sus a structurii, iar fiecare fereastră a castelului a fost echipată cu luminile LED pentru a face totul să strălucească.

Madeline și Patrick au făcut nunta la Savoy.
Foto: Instagram Photo Creative

Imaginile uluitoare arată tortul colosal al lui Madeline, înalt de 4 metri și lat de doi metri, acoperit cu portrete renascentiste și sute de flori din mătase. S-au mai folosit și peste 50 de kilograme de glazură albă și decorațiuni din frunze aurii. „Am cerut un castel și ea mi-a oferit un adevărat spectacol. Sam nu încetează niciodată să mă uimească”, a declarat mireasa, în culmea fericirii. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre