Simona Ionescu / Redactor Șef

Cauza morții Lisei Marie Presley a fost dezvăluită. Ce s-a întâmplat cu fiica marelui Elvis

Cauza morții Lisei Marie Presley a fost dezvăluită. Ce s-a întâmplat cu fiica marelui Elvis
Fiica lui Priscilla și a lui Elvis Presley, Lisa Marie Presley, a murit la vârsta de 54 de ani, pe 12 ianuarie, în urma unei spitalizări subite. Acum, cauza morții ei a fost împărtășită.

Apar mai multe detalii despre moartea tragică a unicului copil al lui Elvis Presley, la șase luni de la decesul acesteia.

Lisa suferea de un „intestin subțire strangulat”

Potrivit înregistrărilor de la County of Los Angeles Medical-Examiner analizate de E! News, cauza morții au fost complicațiile rezultate în urma unei obstrucții a intestinului subțire. Acestea sunt blocaje ale intestinului subțire care pot fi cauzate de numeroși factori, inclusiv hernii, boli inflamatorii sau tumori, susține Cleveland Clinic.

În cazul Lisei Marie, aceasta suferea de „un intestin subțire strangulat”, cauzat de „aderențe” care s-au dezvoltat după ce a suferit o operație bariatrică, un tip de operație de slăbire care modifică sistemul digestiv. Potrivit unui raport de autopsie obținut pe 13 iulie de NBC News, operația a fost realizată u ani în urmă. Cauza morții Lisei Marie a fost declarată ca fiind naturală.

„Cu inima grea trebuie să împărtășesc vestea devastatoare că frumoasa mea fiică Lisa Marie ne-a părăsit”

Pe 12 ianuarie, Priscilla a publicat o declarație în care spunea că fiica ei a fost spitalizată și, câteva ore mai târziu, a împărtășit vestea morții Lisei Marie. „Cu inima grea trebuie să împărtășesc vestea devastatoare că frumoasa mea fiică Lisa Marie ne-a părăsit. A fost cea mai pasionată, puternică și iubitoare femeie pe care am cunoscut-o vreodată. Vă cerem intimitate în timp ce încercăm să facem față acestei pierderi profunde.

Lisa Marie, alături de celebrul său tată

Vă mulțumim pentru dragoste și rugăciuni”, au fost cuvintele soției lui Elvis. Un purtător de cuvânt al Departamentului șerifului din Los Angeles County a declarat pentru Entertainment Tonight că Lisa a suferit un stop cardiac în casa ei din Calabasas. Cu toate acestea, medicul legist a atribuit cauza morții sale sechelelor obstrucției intestinului subțire.

Și-a pierdut tatăl la doar nouă ani

Lisa s-a născit în Memphis în 1968 și a dus o viață plină de iubire, dar a avut și multe pierderi. Avea doar nouă ani când The King of Rock and Roll a murit subit în 1977, în urma unui aparent atac de cord la vârsta de 42 de ani. A fost căsătorită de patru ori: cu Danny Keough între 1988 și 1994, Michael Jackson între 1994 și 1996, Nicolas Cage între 2002 și 2004 și Michael Lockwood între 2006 și 2016.

La decesul acesteia, Nicolae Cage a declarat pentru E! News pe 13 ianuarie că „Lisa avea cel mai mare râs dintre toți cei pe care i-am cunoscut vreodată. Ea a luminat fiecare cameră, iar mie îmi frânge inima”.

Lisa a fost dependentă de analgezice

Fiul Lisei a murit la vârsta de 27 de ani

Lisa a avut patru copii, dar fiul său, Benjamin Keough s-a sinucis la vârsta de 27 de ani. O tragedie pentru familie, care a fost profund resimțită de Lisa Marie. Ceilalți copii ai vedetei sunt fiica sa Riley Keough, în vârstă de 34 de ani, și gemenii Harper și Finley, în vârstă de 15 ani.

„Viața mea și a celor trei fiice ale mele, așa cum o știam, a fost complet detonată și distrusă de moartea lui. Trăim în acest fiecare. Single. Nimic, absolut NIMIC nu îndepărtează durerea, dar găsirea de sprijin te poate ajuta uneori să te simți un pic mai puțin singur”, a împărtășit ea într-un eseu de 2022 pentru People.

Dependentă de opioide și analgezice

Potrivit People, înainte de decesul lui Benjamin, Lisa Marie a fost sinceră despre un alt capitol dificil din viața ei, împărtășind în cartea „The United States of Opioids” din 2019 că a devenit dependentă de opioide și analgezice după ce s-au născut gemenii. „În timp ce scriu asta, mă gândesc la cei patru copii ai mei, care mi-au dat scopul de a mă vindeca. Sune nenumărați părinți care și-au pierdut copiii din cauza opioidelor și a altor droguri”, a mărturisit Lisa.

Lisa Marie Presley și copiii

„Nu aș da niciodată înapoi nicio parte din ceea ce sunt sau de unde am venit”

Întrebată dacă numele Presley a fost o piedică sau un ajutor în viață, Lisa a mărturisit că nu l-ar schimba pentru nimic în lume. „Este un impediment doar în sensul că nu am cerut toată atenția… Nu am cerut tabloidelor să mă urmărească în fiecare săptămână. Dar, în același timp, nu aș da niciodată înapoi nicio parte din ceea ce sunt sau de unde am venit.

Nu aș vrea niciodată să fac parte din altceva. Sunt onorată și mândră de familia mea și de tatăl meu”, a declarat ea pentru Playboy în 2003. Lisa Marie Presley a fost înmormântată în casa familiei Graceland din Memphis, alături de tatăl ei, Elvis, și de fiul Benjamin.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre