Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a câștigat cel mai mare premiu de loterie din lume

Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a câștigat cel mai mare premiu de loterie din lume
Zilele trecute, în America s-a câștigat premiul de 1 miliard de dolari la loterie, acesta fiind unul dintre cele mai mari premii din istoria jocului. Mai exact e al treilea cel mai mare câștig de la loteria Powerball.

Powerball se joacă în 45 de state americane, în Districtul Columbia, Puerto Rico și în Insulele Virgine americane. Extragerile au loc în fiecare luni, miercuri și sâmbătă, iar șansele de a câștiga jackpotul sunt de 1 la 292,2 milioane. Biletul norocos a fost vândut în magazinul Las Palmitas Mini Market, din Los Angeles. În prezent se așteaptă ca norocosul să se prezinte să revendice premiul.

Acesta este al treilea cel mai mare premiu din istoria loteriei, după cel de 1,586 miliarde de dolari din 2016 și după recordul mondial în valoare de 2,04 miliarde de dolari înregistrat în toamna anului trecut. Lumea a fost surprinsă să afle că bărbatul care a prezentat biletul de loterie cu cel mai mare premiu din istoria omenirii (2,04 miliarde de dolari) nu a reulit să devină nici măcar miliardar. În plus, a fost și dat în judecată.

Câștigătorul biletului de 2 miliarde nu a devenit miliardar

Câștigătorul jackpotului de 2,04 miliarde de dolari, fjack, nu a devenit miliardar. El a încasat cea mai mare plată în numerar din istoria Powerball, suma fiind însă mai mică decât jumătate din valoarea premiului.

După luni de așteptare, el s-a prezentat pentru a revendica premiul Powerball de 2,04 miliarde de dolari. Deși jackpotul a fost anunțat ca fiind un premiu de mai multe miliarde de dolari, norocosul câștigător a plecat cu doar 997,6 milioane de dolari. Suma are legătură cu modalitățile prin care un câștigător de jackpot își poate revendica premiul.

Edwin Castro a revendicat biletul de loterie de peste 2 miliarde de dolari. A încasat banii și a fost dat în judecată

Oricine este suficient de norocos să câștige jackpotul Powerball, indiferent de mărimea acestuia, are două opțiuni atunci când vine vorba de revendicarea câștigului, scrie TheHill.com.

Prima, și cea mai frecventă, este opțiunea de a încasa premiul în bani lichizi. În acest caz, valoarea se diminuează substanțial. În cazul de față jackpotul Powerball, care a stabilit un record, a fost anunțat ca fiind de 2,04 miliarde de dolari, în timp ce valoarea în numerar a fost de 997,6 milioane de dolari.

Valoarea în numerar listată pentru jackpot este, în general, „suma de bani necesară pentru a fi în fondul de premii jackpot, în ziua extragerii, pentru a finanța premiul anual estimat pentru jackpot”, explică oficialii Powerball. Astfel, în timpul ultimului mare jackpot Powerball, oficialii au stabilit că 997,6 milioane de dolari erau necesari pentru a plăti câștigătorului 2,04 miliarde de dolari pe o perioadă de 29 de ani, în cazul în care acesta ar fi ales opțiunea de rentă viageră.

Cea de-a doua opțiune de revendicare a premiului ar fi fost opțiunea de rentă viageră, care oferă câștigătorului 30 de plăți graduale, care cresc cu 5% anual, pe parcursul a 29 de ani. Totuși, deși câștigătorul premiului cel mare de 2,04 miliarde de dolari, Edwin Castro, nu va fi miliardar, el a primit cea mai mare plată în numerar din istoria Powerball.

Castro a fost dat în judecată. Un bărbat care susține i-a furat biletul câștigător

În urmă cu două zile procesul a fost aproape tranșat. Bărbatul care pretinde că a cumpărat biletul câștigător de 2 miliarde de dolari, dar care ar fi fost „furat” și încasat de Edwin Castro, a pierdut doi avocați în doar o săptămână. Jose Rivera l-a dat în judecată pe Edwin Castro și pe proprietarul casei unde stătea în chirie, Urachi „Reggie” Romero, pentru banii de premiu, susținând că Romero i-a furat biletul de aur, care ar fi ajuns apoi la Castro, care l-a revendicat ca fiind al său când s-a prezentat la Comisia Loteriei de Stat din California.

Cu toate acestea, Rivera nu a oferit nicio explicație cu privire la modul în care biletul norocos a ajuns din mâinile lui Romero în cele ale lui Castro, iar doi avocați pe care îi angajase pentru a-l reprezenta în proces au abandonat deja cazul, considerându-l din start unul pierzător, scrie US Sun.

Primul dintre avocații angajați, R. Brian Kramer, a depus actele pentru a se elibera din proces pe 12 iulie, arată documentele judiciare obținute de publicație. O săptămână mai târziu, celălalt avocat angajat, Estela Richeda, a declarat la Curtea Superioară că nici ea nu va mai face parte din bătălia judiciară a lui Jose Rivera.

Avocații lui Rivera l-au abandonat. Clientul nu și-a pusus susține acuzațiile

Asta și pentru că Rivera nu a reușit să găsească o legătură între Romero și Castro, iar avocatul acestuia din urmă a declarat pentru Sun că procesul este nefondat. „Nu există niciun fel de bază de fapt pentru acest proces. În acest moment, lucrăm doar la notificare, dar există probleme uriașe cu plângerea, a declarat avocatul David De Paoli. La un moment dat, va deveni clar că Edwin G. Castro este proprietarul legitim al biletului”.

Rivera susține că a cumpărat biletul de loto de la Joe’s Service Center din Altadena, California – aceeași locație ca și Castro – cu o zi înainte de extragerea care a bătut recordul. El a declarat că Romero i-ar fi furat biletul din casa în care locuiau amândoi și a intentat un proces împotriva ambilor bărbați în aprilie.

Romero neagă că a furat biletul, dar a declarat pentru The Post că și el crede că Rivera a cumpărat, de fapt, numerele câștigătoare, deoarece ar fi văzut biletul cu ochii lui. Dar nici acesta nu a putut oferi informații privind modul în care biletul de jackpot ar fi ajuns în posesia lui Castro, scrie New York Post.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre