Adevăratul Oraș al Aurului este Paititi. Pe scurt, spaniolii se aflau în război cu incașii din Peru de aproape patruzeci de ani, iar incașii s-au retras în valea Vilcabamba, unde au ținut la distanță invadatorii până în 1572. Când spaniolii au cucerit incașii, ei au găsit orașul în mare parte pustiu. Se părea că incașii ar fi fugit într-o nouă locație în pădurile tropicale din sudul Braziliei, luându-și cu ei vasta comoară de aur.
Noul oraș nu a fost găsit niciodată, nici aurul și în cele din urmă povestea a fost retrogradată la statutul de mit.
Cu toate acestea, în 2009, fotografiile prin satelit ale zonelor defrișate din regiunea Boco do Acre din Brazilia au dezvăluit că au existat odinioară așezări vaste. Acestea pot fi văzute clar pe Google Earth și au forțat istoricii și arheologii să-și revizuiască gândirea. Acum pare posibil încă o dată că Paititi a existat cu adevărat și ascuns în interiorul său este un potențial tezaur de aur inca pierdut.
Referință Google Earth pentru Boca do Acre:
Latitudine: 8 ° 50’38,63 ”S / Longitudine: 67 ° 15’11,95” W
Paititi a fost găsit?
Mulți exploratori au murit în căutarea lui Paititi – Orașul pierdut al aurului și mulți au devenit convinși că orașul era ascuns în ultimele regiuni nedescoperite ale Amazonului. Călătoriile infame pentru a descoperi Paititi au fost, de asemenea, ceea ce l-a inspirat pe Sir Arthur Conan Doyle să scrie „Lumea pierdută”.
S-au documentat multe despre simțul divin al căutării de a descoperi acest regat magic. De la căutători de comori la arheologi și exploratori, Paititi a rămas până acum subiectul tradițiilor și legendelor tribale răspândite de-a lungul generațiilor.
Dar acum, a fost descoperită o locație îndepărtată din Amazonul peruvian considerat a fi legendarul Oraș Pierdut și este ținta unei expediții profesionale care va avea loc în această vară.
Tradițiile incașilor
Tradițiile incașilor menționează un oraș, adânc în junglă și la est de zona Anzilor din Cusco, care ar putea fi ultimul refugiu incaș după cucerirea spaniolă. Cuceritorii spanioli l-au jefuit pe Cusco pentru aur și argint, au descoperit doar o cantitate mică de recompense în capitală, iar cea mai mare parte a tezaurului nu a fost niciodată găsit.
Un galion spaniol care s-a scufundat în urmă cu peste 300 de ani, a fost descoperit recent în largul coastei Columbia și, probabil, deținea comori în valoare de miliarde de dolari jefuite din Peru.
În 2001, arheologul italian Mario Polia a descoperit raportul unui misionar pe nume Andres Lopez în arhivele Vaticanului. În document, care datează din 1600, Lopez descrie în detaliu, un oraș mare, bogat în aur, argint și bijuterii, situat în mijlocul junglei tropicale numite Paititi de către nativi. Lopez l-a informat pe Papa despre descoperirea sa, iar Vaticanul păstrează secret locația lui Paititi de zeci de ani.
Datorită locației îndepărtate a zonei, precum și a munților densi care trebuie parcurși, nu este de mirare că Paititi rămâne atât de greu de găsit. În prezent, traficul de droguri, exploatarea forestieră ilegală și exploatarea petrolului depășesc această parte a Peru, iar mulți exploratori amatori care intră sunt adesea uciși.
Misterul fantomelor care bântuie aeroportul Heathrow din Londra! Stafiile se plimbă printre pasageri
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook