Simona Ionescu / Redactor Șef

Misterul din spatele inelului de logodnă al Camillei. Una dintre cele mai enigmatice piese din colecția reginei

Misterul din spatele inelului de logodnă al Camillei. Una dintre cele mai enigmatice piese din colecția reginei
S-au întâlnit pentru prima dată în anul 1970, iar de atunci sufletele regelui Charles și al reginei Camilla au aparținut unul altuia. Când a venit și inelul și logodnă, totul s-a transformat într-un basm...

Dar relația regelui Charles cu regina Camilla a fost presărată cu multe obstacole, dar în anul 2005 au fost cu adevărat fericiți, anunțându-și oficial logodna. Istoria inelului de logodnă în sine este înduioșătoare și personală, viitorul rege optând pentru o moștenire de familie care a aparținut bunicii sale iubite.

Inelul de logodnă al Camillei valorează 212.000 de lire sterline

Nunta lui Charles și a Camillei a urmat în aprilie, iar cei doi s-au căsătorit în interiorul Capelei St George de la Castelul Windsor, prințul William fiind cavaler de onoare. Când Charles și-a cerut iubita în căsătorie, s-a pus cu drag în genunchi în fața Camillei, i-a adresat cea mai importantă întrebare și i-a pus pe deget simbolul dragostei lui. Dar puțini știu ce ascunde misteriorul inel de logodnă, în valoare de 212.000 de lire sterline.

Istoria inelului de logodnă a reginei Camilla

Inelul de logodnă al reginei Camilla, Consort Sparkler a făcut parte din colecția de bijuterii a regretatei regine-mamă, dar se știu puține lucruri despre impresionanta bijuterie, cu diamant de cinci carate, tăietură de smarald și cu diamante tăiate în formă de baghetă de fiecare parte. De altfel, potrivit Google Trends, inelul reginei consort Camilla face obiectul a 800 de căutări în fiecare an.

Nu a fost niciodată inelul de logodnă al reginei mame

Deși regina mamă a fost văzută purtând de multe ori inelul în anii ’80, bijuteria nu a fost niciodată inelul ei de logodnă. Se crede că l-ar fi primit când a născut-o pe regretata regină Elisabeta a II-a, în 1926.

„Regina mamă a fost fotografiată purtând această piesă orbitoare în 1980, dar nu se știe cine a deținut inelul anterior sau unde a fost fabricat. Regina Camilla deține o colecție magnifică de bijuterii în valoare de milioane de euro”, a declarat Daena Borrownman, director de marketing pentru jewellerybox pentru express.co.uk.

Daena a adăugat că bijuteriile cu perle sunt importante pentru Camilla, care poartă în mod regulat piese din colecțiile reginei Elisabeta a II-a și ale reginei-mamă.

Inelul de logodnă al lui Kate, cel mai scump din istoria familiei regale

Al doilea cel mai scump inel de logodnă din familia regală

Când regele Charles i l-a dăruit Camillei, și-a onorat atât mama cât și bunica. Inelul este al doilea cel mai scump inel din familia regală, pe primul loc fiind inelul de logodnă cu safire și diamante al prințesei de Wales, care valorează 300.000 de lire sterline. S-a speculat că acest lucru se datorează moștenirii sale istorice de a fi fost deținut de regretata prințesă Diana.

Poate cel mai emblematic inel regal de logodnă din toate timpurile, acesta este un inel de logodnă uimitor, cu un safir tăiat oval de 12 carate. Nu doar că este unul dintre cele mai scumpe inele regale, a cărui valoare crește constant în fiecare an, dar are, de asemenea, o valoare sentimentală pentru prințul William.

Ce obiecte de valoare mai are regina Camilla în colecția sa

Din colecția de antichități a reginei Camilla mai face parte o tabacheră rară din colecția regală realizată din argint din Cornwall și o copie a cărții Elegy In A Country Churchyard a poetului Thomas Gray. Potrivit lui Duncan Campbell, specialist în argintărie, tabachiera este primul argint integral englezesc pe care l-a văzut în cariera sa.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre