Simona Ionescu / Redactor Șef

Lucruri pe care ar trebui să le știți despre Al Capone. Secretele lui Scarface

Lucruri pe care ar trebui să le știți despre Al Capone. Secretele lui Scarface
Aflați despre unul dintre cei mai cunoscuți gangsteri din America. De la crima pentru care a petrecut ceva timp la Alcatraz până la sentimentele sale față de porecla Scarface.

Lucruri pe care ar trebui să le știți despre Al Capone. Secretele lui Scarface. Al Capone, numit Alphonse Capone, numit și Scarface, s-a născut la 17 ianuarie 1899, în Brooklyn, New York, SUA. A decedat pe 25 ianuarie 1947, în Palm Island, Miami Beach, Florida.

Gangsterul american a dominat organizarea crimelor în Chicago din 1925 până în 1931 și a devenit probabil cel mai faimos gangster din Statele Unite.

Capone făcea parte dintr-o bandă din copilărie

Lucruri pe care ar trebui să le știți despre Al Capone. Secretele lui Scarface. Alphonse Capone a fost al patrulea din cei nouă copii ai familiei. Părinții săi, Gabriele și Teresa Capone, erau imigranți din Angri, Italia. 

Al Capone a făcut parte dintr-o bandă de stradă în copilărie și a abandonat școala în clasa a șasea. Apoi s-a alăturat grupului Five Points din Manhattan și a lucrat ca bouncer și barman la Harvard Inn, un bar din Coney Island deținut de mafiotul Frankie Yale. 

În 1918 s-a căsătorit cu Mae Coughlin. Cei doi au rămas împreună până la moartea lui Capone și au avut împreună un copil, pe nume Sonny. 

Își detesta faimoasa poreclă

În 1917, fața lui Capone a fost tăiată în timpul unei lupte la Hanul Harvard, după ce a insultat o femeie și fratele ei a ripostat, lăsându-l cu trei cicatrici. 

După ce a atras atenția ca fiind gangster, Capone a fost poreclit Scarface de către presă, un apelativ pe care l-a detestat. Asociații criminali îl numeau „Big Fellow”, în timp ce prietenii îl cunoșteau ca Snorky.

Banda lui Capone acumula până la 100 de milioane de dolari anual

După sosirea în Chicago, Capone a lucrat pentru Torrio, care făcea parte dintr-o rețea criminală condusă de un bărbat pe nume Big Jim Colosimo.

Când Colosimo a fost ucis (posibil ca o lovitură comandată de Torrio și efectuată de fostul șef al lui Capone, Frankie Yale), Torrio a preluat funcția de șef și l-a făcut pe Capone unul dintre ajutoarele sale cheie.

În ianuarie 1925, Torrio a fost împușcat în afara casei sale din Illinois. A supraviețuit atacului, dar a părăsit Chicago mai târziu în acel an. L-a ales pe Al Capone, în vârstă de 26 de ani la momentul respectiv, ca înlocuitor.

Prințul Philip în imagini inedite. Unde se afla în 1950 și în compania cui

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre