Toată lumea își amintește în aceste momente de Prințul Philip și îi aduce un omagiu.
Ducele de Edinburgh, în vârstă de 99 de ani, a acceptat, înainte de problemele de sănătate, care l-au băgat în spital în acest an, să facă publice niște fotografii inedite din viața sa.
Prințul apare alături de pinguinii Adelie la baza Penguin Rookery Base, lângă Insula Adelaide, Antarctica, în 1957, în prima dintre cele patru imagini dezvăluite într-o postare pe Instagram, pe contul Familiei Regale.
Ducele de Cambridge a preluat funcția de BTO
Anul trecut, Casa Regală l-a sărbătorit pe William, Duce de Cambridge, în vârstă de 38 de ani, când a preluat de la Prințul Philip funcția de patron al British Trust for Ornithology (BTO), care își propune să împuternicească comunitățile să protejeze speciile de păsări locale și habitatele lor naturale.
Fascinația prințului Philip față de observarea păsărilor a început în 1956 în timpul unei călătorii pe iahtul regal Britannia între Noua Zeelandă și Antarctica, când a început să fotografieze și să identifice păsările marine native.
Într-o a doua imagine distribuită, pinguinii Adelie, originari din Antarctica și numiți după un explorator francez, sunt surprinși într-o fotografie făcută de ducele de Edinburgh în 1957. Cea de-a treia fotografie a arătat certificatul proiectat de regalitate și de artistul Edward Seago pentru a marca trecerea Royal Yacht Britannia a Cercului Antarctic.
În timpul turneului mondial al Ducelului, între 1956 și 1957, el a devenit primul membru al Familiei Regale care a traversat Cercul Antarctic, ceea ce înseamnă că are dreptul să se alăture „Ordinului nasului roșu”, un grup care sărbătorește pe cei care au încheiat feat-ul. Această călătorie a inspirat cartea lui Philip Birds From Britannia, publicată în 1962.
Între timp, imaginea finală a postării îl surprinde pe prințul Philip în 1963 cu celebrul ornitolog britanic Sir Peter Scott și Minnie, o rață cu aripi de bronz.
Prințul Philip a fost mereu alături de British Trust for Ornithology, pentru protejarea păsărilor
British Trust for Ornithology își propune să împuternicească comunitățile să protejeze speciile de păsări locale și habitatele lor naturale, pentru a se asigura că sunt conservate pentru generațiile următoare, lucrând în același timp pentru a promova beneficiile lumii naturale asupra sănătății și bunăstării noastre.
Prin rețeaua sa de voluntari, BTO adună date pentru a se baza pe înțelegerea noastră asupra lumii naturale, oferind o bază solidă de dovezi care sprijină luarea deciziilor în cunoștință de cauză și acțiunile de conservare.
Dr. Andy Clements, director executiv al BTO, a declarat: „Sunt încântat că ducele de Cambridge a devenit patronul nostru, urmând bunicul său care a lucrat atât de neobosit în numele nostru. Sperăm că vom putea susține interesul puternic al Ducelui în protejarea mediului prin munca noastră bazată pe dovezi în jurul problemelor de mediu din Marea Britanie”.
Regina Elisabeta și Prințul Philip sărbătoresc aniversarea căsătoriei cu o premieră
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook