Regina Elisabeta și Prințul Philip sărbătoresc aniversarea căsătoriei cu o premieră

Regina Elisabeta și Prințul Philip sărbătoresc aniversarea căsătoriei cu o premieră
Pe 21 noiembrie, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip sărbătoresc 73 de ani de la nuntă. Cei doi sunt, fără dubiu, unul din cele mai longevive cupluri  din lume. Ajunși la vârste venerabile, cei doi au decis să aniverseze făcând ceva în premieră.

Pe pagina de Facebook a Familiei Regale  din Marea Britanie a fost publicată o fotografie de colecție, impresionantă cu Suverana Marii Britanii și Ducele de Edinburgh (foto).

„În fotografie, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală vizionează o felicitare realizată de Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, alături de alte felicitări și scrisori primite cu ocazia aniversării. Fotografia a fost făcută în camera Oak din castelul Windsor la începutul acestei săptămâni”, se arată în descrierea publicată pe pagina de Facebook.  Fotografia a fost realizată de celebrul fotograf Chris Jackson (Getty Images).

Regina s-a îndrăgostit la 13 ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi Principele Philip, Duce de Edinburg, sărbătoresc 73 de ani de la căsătorie. S-au cunoscut în urmă cu 86 de ani, în anul 1934, la nunta principesei Marina a Greciei şi Danemarcei cu principele George, Duce de Kent. Conform royak.uk, după o a treia întâlnire, în iulie 1939, viitoarea regină, care avea atunci vârsta de 13 ani, s-ar fi îndrăgostit de Philip şi au început să ţină o corespondenţă.

La vârsta de 20 de ani, în 1946, Elisabeta s-a logodit în secret cu Philip. Tatăl ei, Regele George VI, a ordonat atunci ca orice angajament formal să fie amânat până ce fiica lui urma să împlinească 21 de ani, în aprilie 1947. Astfel, logodna lor a fost anunţată oficial pe 9 iulie 1947.

200 de milioane de oameni au asistat la nuntă

Căsătoria religioasă a Prinţesei Elisabeta a Marii Britanii cu Prinţul Philip a avut loc pe 20 noiembrie 1947, în Abaţia Westminster din Londra. Elisabeta a fost al zecelea membru al familiei regale britanice care s-a căsătorit la Westminster Abbey.

Viitoarea Regină a avut opt domnişoare de onoare, între care sora ei, Prinţesa Margaret. Două mii de persoane au fost invitate la nuntă, iar între cei prezenţi la ceremonie s-au aflat Regele Mihai I al României şi mama lui, Regina Elena.

Cu această ocazie, Prinţul Philip a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich, în dimineaţa zilei în care a avut loc nunta. Ceremonia a reprezentat și o premieră mondială media. Ea a fost înregistrată şi transmisă de BBC Radio pentru aproximativ 200 de milioane de oameni din întreaga lume.

Sursa foto: Facebook, Instagram

Petre Roman și cel mai mare regret al său. Ce le reproșează părinților!