Pe pagina de Facebook a Familiei Regale  din Marea Britanie a fost publicată o fotografie de colecție, impresionantă cu Suverana Marii Britanii și Ducele de Edinburgh (foto).

„În fotografie, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală vizionează o felicitare realizată de Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, alături de alte felicitări și scrisori primite cu ocazia aniversării. Fotografia a fost făcută în camera Oak din castelul Windsor la începutul acestei săptămâni”, se arată în descrierea publicată pe pagina de Facebook.  Fotografia a fost realizată de celebrul fotograf Chris Jackson (Getty Images).

Regina s-a îndrăgostit la 13 ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi Principele Philip, Duce de Edinburg, sărbătoresc 73 de ani de la căsătorie. S-au cunoscut în urmă cu 86 de ani, în anul 1934, la nunta principesei Marina a Greciei şi Danemarcei cu principele George, Duce de Kent. Conform royak.uk, după o a treia întâlnire, în iulie 1939, viitoarea regină, care avea atunci vârsta de 13 ani, s-ar fi îndrăgostit de Philip şi au început să ţină o corespondenţă.

La vârsta de 20 de ani, în 1946, Elisabeta s-a logodit în secret cu Philip. Tatăl ei, Regele George VI, a ordonat atunci ca orice angajament formal să fie amânat până ce fiica lui urma să împlinească 21 de ani, în aprilie 1947. Astfel, logodna lor a fost anunţată oficial pe 9 iulie 1947.

200 de milioane de oameni au asistat la nuntă

Căsătoria religioasă a Prinţesei Elisabeta a Marii Britanii cu Prinţul Philip a avut loc pe 20 noiembrie 1947, în Abaţia Westminster din Londra. Elisabeta a fost al zecelea membru al familiei regale britanice care s-a căsătorit la Westminster Abbey.

Viitoarea Regină a avut opt domnişoare de onoare, între care sora ei, Prinţesa Margaret. Două mii de persoane au fost invitate la nuntă, iar între cei prezenţi la ceremonie s-au aflat Regele Mihai I al României şi mama lui, Regina Elena.

Cu această ocazie, Prinţul Philip a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich, în dimineaţa zilei în care a avut loc nunta. Ceremonia a reprezentat și o premieră mondială media. Ea a fost înregistrată şi transmisă de BBC Radio pentru aproximativ 200 de milioane de oameni din întreaga lume.

Sursa foto: Facebook, Instagram

Petre Roman și cel mai mare regret al său. Ce le reproșează părinților!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri