Simona Ionescu / Redactor Șef

Michael Corleone, fiul celebrei traficante Griselda Blanco, încă face bani de pe urma mamei

Michael Corleone, fiul celebrei traficante Griselda Blanco, încă face bani de pe urma mamei
Michael Corleone Blanco evocă instantaneu paralele cu celebrul personaj fictiv din filmul "Nașul", regizat de Francis Ford Coppola. Ca fiu al celebrei Griselda Blanco, supranumită și “Nașa Cocainei", Michael și-a clădit propria reputație în lumea criminală, la fel ca personajul Michael Corleone din film, dar și în sfera media, participând la diverse proiecte și apariții publice.

Michael Corleone Blanco s-a născut pe 5 august 1977 în Miami, Florida, ca fiu al traficantului de droguri Dario Sepulveda și al celebrei Griselda Blanco, supranumită “Nașa Cocainei”. Familia sa a fost implicată profund în lumea interlopă din Miami, iar frații săi au fost parte integrantă a acestei rețele criminale. 

În ciuda eforturilor lor de a se distanța de umbra trecutului criminal, fiecare membru al familiei Blanco a fost profund afectat de tragicele evenimente care i-au marcat destinul. 

Mezinul familiei Blanco, ultimul rămas în viață

Michael a avut trei frați, el fiind cel mai mic dintre ei. În ciuda încercărilor de a se distanța de trecutul întunecat, tragediile au marcat destinul fiecărui membru al familiei. Dixon „Junior” Trujillo, fratele său mai mare, a fost ucis într-o dispută legată de afacerile ilegale. 

Cel de-al doilea frate, Osvaldo, a fost și el victima violenței stradale, fiind ucis în circumstanțe neclare, în timp ce Uber a pierit într-un tragic accident de mașină. 

Cât despre Griselda Blanco, ea a sfârșit în 2012 la vârsta de 69 de ani, când a fost asasinată în Medellin, Columbia. Totul s-a petrecut la ieșirea dintr-o măcelărie. Faimoasa traficantă a fost împușcată de către un motociclist, din mers, aceasta fiind de altfel metoda pe care chiar ea o inventase, cu câțiva zeci de ani în urmă. Moartea ei a încheiat o viață plină de controverse și crimă, marcând încheierea unei epoci în lumea traficului de droguri. 

Astfel, Michael Corleone Blanco rămâne astăzi ultimul din familie rămas în viață, confruntându-se cu povestea dramatică a pierderilor și tragediilor care au marcat parcursul lor în lumea crimei organizate din Miami.

Preluarea afacerilor familiei, un eșec total

După moartea mamei sale, Michael Corleone Blanco a început să se implice din ce în ce mai mult în lumea interlopă.  S-a speculat că a preluat afacerile ilegale ale mamei sale, având conexiuni în lumea traficului de droguri și alte activități ilegale. În 2011, Michael a fost acuzat că încerca să cumpere cinci kilograme de droguri de la un detectiv sub acoperire în Sunrise, Florida, a raportat Miami New Times. Inițial s-a declarat nevinovat, dar se pare că a petrecut ceva timp sub arest la domiciliu.

În ciuda acestei reputații, Michael a declarat în mai multe interviuri că încearcă să se distanțeze de trecutul său și să își construiască o viață onorabilă. Cu toate acestea, legăturile sale cu lumea interlopă au fost subiect de speculație constantă.

Pure Blanco, biletul catre o identitate nouă 

În prezent, Michael Corleone Blanco este cunoscut în special pentru aparițiile sale în media și pentru implicarea în diferite proiecte de divertisment. A fost prezent în mai multe emisiuni TV, documentare și interviuri, vorbind deschis despre viața sa și moștenirea sa familială.

De asemenea, Michael a fost implicat în diverse afaceri legitime, cum ar fi linia sa de îmbrăcăminte și accesorii, care poartă numele „Pure Blanco”. Această afacere este considerată un efort de a se distanța de trecutul său infracțional și de a-și construi o identitate și un venit onorabile. Pe site-ul oficial al brand-ului, Michael și partenerul său de afaceri au lăsat urmatorul mesaj: „Pure Blanco este un brand ce descrie stilul de viață luxos al cartelului, creat de Michael Corleone Blanco și prietenul său de mult timp, Michael ‘Majix’ Yuen. Michael Corleone este fiul mândru al Griseldei Blanco, ‘Mama Cocainei’.” 

Mesajul continuă: „Cei doi antreprenori construiesc un imperiu care se concentrează pe modă, film, muzică, cannabis și licențierea brandului Pure Blanco. Suntem un brand de stil de viață creat de șefi pentru șefi, așa că purtați-l cu mândrie!”, incluzând și un citat al Griseldei Blanco: „Slăbiciunea este periculoasă.”

O viață personală împlinită

Acum în vârstă de 45 de ani, Michael Corleone locuiește în Miami alături de soția sa, Marie Ramirez De Arellano, dar și de cei trei copii. 

Michael și Marie. Sursa foto: Instagram

Într-un episod al emisiunii “Cartel Crew”, realizată de VH1, Marie a vorbit despre provocările cu care s-a confruntat în momentul în care și-a cunoscut alesul inimii: „A fi cu Michael nu a fost ușor. De când i-am spus tatălui meu cu cine sunt, familia mea a rupt complet legăturile. Ei nu înțeleg de ce aș fi cu fiul Griseldei Blanco, iar acum această mică familie pe care Michael și cu mine am construit-o este tot ce mi-a rămas. Dacă Michael decide să mă părăsească într-o zi sau dacă, Doamne ferește, se întoarce în închisoare, ce am? Nimic.”

În ciuda obstacolelor, Marie și Michael au rămas unul alături de celălalt, iar postările din social media sunt dovada iubirii pe care cei doi și-o poartă. Cât despre Michael, deși viața sa a fost marcată de tragedii și pierderi, acesta continuă să-și facă drum prin lume, în ciuda tuturor obstacolelor întâlnite pe parcurs.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre