Simona Ionescu / Redactor Șef

Nadia Comăneci a primit un cadou special de la președintele Mexicului, după zecele perfect, însă l-a dat dirigintei sale. Astăzi, acel cadou valorează enorm. Foto

Nadia Comăneci a primit un cadou special de la președintele Mexicului, după zecele perfect, însă l-a dat dirigintei sale. Astăzi, acel cadou valorează enorm. Foto
La un an de când a devenit campioana lumii, Nadia Comăneci a primit în dar o mașină superbă de la președintele Mexicului.

A fost și va rămâne cea mai mare sportivă a lumii, gimnasta care a scris istorie. Ce mașină nemaipomenită a avut Nadia Comăneci.

Ce s-a ales de automobilul electric pe care Nadia Comăneci l-a primit cadou de la președintele Mexicului

Sunt puțini cei care știu că la un an de când a devenit campioană mondială la Montreal, în anul 1976, Nadia Comăneci a primit cadou, de la președintele Mexicului un automobil electric de-o frumusețe rară. Evenimentul a avut loc după o vizită de-a sportivei în Mexic, iar prețul acestuia se ridica atunci la valoarea de 30.000 de dolari americani.

Specialiștii susțin că în lume sunt patru mașini de acest fel, iar una se află la noi. Înainte de a pleca din România, Nadia a vândut mașina soțului fostei sale diriginte. Ulterior, mașina a ajuns în proprietatea unui mare pasionat de mașini, Alexandru Șcheul, care a reparat-o și a făcut-o să strălucească.

„Am și actele cu semnătura originală, care dovedesc faptul că Nadia a vândut mașina soțului dirigintei ei de la Deva”

„Este într-o stare perfectă. Am și actele cu semnătura originală, care dovedesc faptul că Nadia a vândut mașina soțului dirigintei ei de la Deva, dar și un document de la minister care atestă că automobilul a fost scutit de vamă”, a declarat Alexandru Scheul pentru Impact. Mașina se află în acest moment într-o expoziție din satul Horodnic din județul Suceava.

„Este o mașină elegantă și interesantă, nu are volan, ci o manșă, ca la avion”

Oricine dorește să vadă o asemenea frumusețe o pot admira gratuit. Și tot în această expoziție poate fi văzută și una dintre motocicletele lui Nicolae Ceaușescu.

„Merge cam o sută de kilometri, aceasta este autonomia, iar viteza maximă este de 40 km/h. Este o mașină elegantă și interesantă, nu are volan, ci o manșă, ca la avion. Sper ca Nadia, când o să vină în țară, să treacă și pe aici, să ne viziteze”, a mai spus Alexandru Șcheul.

Sursă foto: impact

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre