Observatorii regali au așteptat cu nerăbdare să afle care va fi numele celui de-al doilea copil al lui Harry și Meghan, iar în doar două zile au avut răspunsul.
„Lili este numită după străbunica ei, Majestatea Sa Regina, a cărei poreclă de familie este Lilibet”
Cuplul a împărtășit vestea fericită printr-o declarație prin intermediul fundației lor Archwell: ”Cu mare bucurie Prințul Harry și Meghan, Ducele și Ducesa de Sussex, îi urează bun venit pe lume fiicei lor, Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor. Atât mama, cât și copilul sunt sănătoși și bine și se acomodează la domiciliu.
Lili este numită după străbunica ei, Majestatea Sa Regina, a cărei poreclă de familie este Lilibet. Al doilea prenume, Diana, a fost ales pentru a o onora pe iubita ei bunică decedată, Prințesa de Wales”.
Mesajul personal al lui Meghan și Harry
De asemenea, părinții au dat și un mesaj personal la nașterea iubitei lor fiice. „Ea este mai mult decât ne-am fi putut imagina vreodată și rămânem recunoscători pentru dragostea și rugăciunile pe care le-am simțit din întreaga lume. Vă mulțumim pentru bunătatea și sprijinul vostru continuu în această perioadă foarte specială pentru familia noastră”, au declarat ducii de Sussex.
De ce au ales Harry și Meghan numele Lilibet?
Prenumele Lilibet a fost primit de micuță în onoarea răposatei sale străbunici, regina Elisabeta, a cărei poreclă de familie era Lilibet. Numele a fost folosit pentru prima dată când tânăra prințesă Elisabeta era doar un copil și nu reușea să își pronunțe corect numele.
Din acel moment, termenul de afecțiune a rămas, iar tatăl reginei, regele George al VI-lea, ar fi spus: „Lilibet este mândria mea. Margaret este bucuria mea”. Numele din copilărie al reginei a fost folosit și de regretatul ei soț, prințul Philip. De asemenea, pe cartea de vizită care a fost pusă pe sicriul lui Philip, regina s-a semnat simplu: Lilibet.
Lili se traduce prin „jurământul lui Dumnezeu”
Se crede, de asemenea, că porecla Lilibet, Lili, ar fi putut fi inspirată de numele de afecțiune al lui Meghab, pe care mama ei, Doria Ragland, o alinta „Floare” în copilărie. Numele Lilibet, provine din ebraică și înseamnă „jurământul lui Dumnezeu”, o reamintire a promisiunii de iubire și speranță în lume.
Când a aflat cum se va numi micuța nepotului său, experții regali spun că regina Elisabeta a fost foarte fericită și a luat totul ca pe un compliment și a acceptat alegerea cu „bunăvoință”.
De ce Diana a fost ales ca al doilea nume
De asemenea, Harry și Meghan au decis ca al doilea prenume al fetiței sale să fie Diana, un omagiu adus mamei lui Harry și bunicii lui Lilibet, Diana, Prințesă de Wales. Prințesa inimilor a murit într-un accident de mașină pe 31 august 1997, în tunelul Pont de l’Alma din Paris, când Harry avea doar 12 ani. În timpul emisiunii „The Me You Can’t See”, o serie documentară de la Apple TV+, difuzată în mai 2021, Harry a spus: „Mama mea ar fi incredibil de mândră de mine.
Trăiesc viața pe care ea și-a dorit să o trăiască pentru ea însăși. Niciodată nu i-am simțit prezența mai mult ca în ultimul an”. La fel ca fratele ei, Archie, Lilibet are numele de familie Mountbatten-Windsor, care a fost creat pentru a combina numele reginei și al prințului Philip.
Ce titlu oficial are Lilibet
Potrivit regulilor, doar fiul cel mare al prințului William și al ducesei de Cambridge, prințul George, ca strănepot al monarhului pe linia directă de succesiune la tron, avea inițial dreptul de a fi prinț. Însă regina a intervenit înainte de nașterea lui George, în 2013, pentru a emite o Scrisoare Patentă prin care se asigura că toți copiii viitorului monarh, Prințul William, vor avea titluri corespunzătoare.
După nașterea sa, Lilibet a fost cunoscută ca și Miss, spre deosebire de copiii lui William, care au putut folosi titlurile de prinț și prințesă. După ce prințul a deveni rege, Lilibet și fratele ei au devenit automat prinț și prințesă. Cei doi au fost recunoscuți oficial ca Prințesa Lilibet și Prințul Archie în luna martie a acestui an.
Un purtător de cuvânt al soților Sussex a declarat: „Titlurile copiilor au fost un drept din naștere de când bunicul lor a devenit monarh. Această chestiune a fost rezolvată de ceva timp în aliniere cu Palatul Buckingham”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook