Aproape că nu există spital în România, mai ales cele cu secţii de oncologie, să nu aibă icoana Sfântului Nectarie din Eghina. Este supranumit Sf. Nectarie Taumaturgul, vindecătorul de cancer.
Minunile sale, consemnate în pravilele bisericeşti, sunt de necontestat. Şi în timpul vieţii sale, ca ierarh al Bisericii Ortodoxe, şi după înălţarea sa la cer, Sfântul Nectarie a salvat şi a schimbat vieţi aparent pierdute. Viața sa a inspirat o tânără regizoare care a realizat un film despre viața și minunile sfântului.
„Omul lui Dumnezeu”, despre Sfântul Nectarie. Film pentru suflet
Sfântul Nectarie este considerat vindecător de cancer. Filmul Man of God, regizat de Yelena Popovic, este dedicat vieţii şi activităţii Sfântului Nectarie de la Eghina.
Filmul este produs de Simeon Entertainment și View Master Films, în colaborare cu Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos şi va fi distribuit în cinematografe de Feelgood Entertainment.
Proiectul cinematografic este un omagiu adus Sfântului Nectarie la 100 de ani de la mutarea sa la viața veșnică (în 1920).
”Sper să inspire oamenii și să le dea curaj pentru a depăși momentele grele ale vieții. Fiecare are de învățat câte ceva din viețile sfinților. Munca la acest film a fost o inspirație, dar s-a făcut cu greu. Am depășit dificultățile și obstacolele cu încredințarea că, dacă este voia lui Dumnezeu, toate se vor așeza în cele din urmă”, a spus Yelena Popovic, regizorul filmului.
Rolul sfântului Nectarie este jucat de actorul grec Aris Servetalis. Un rol scurt, dar de impact, joacă în film și vedeta hollywoodiană Mickey Rourke. El îl va interpreta pe bărbatul paralizat vindecat de sfânt când acesta se afla pe patul de moarte, la Spitalul Areteion din Atena.
Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer
Sfântul Nectarie este Sfântul secolului al XX-lea. Este sfântul cinstit de toți creștinii ortodocși și chiar de oamenii de altă credință.
Este sfântul minunii și al nădejdii răsădite în fiece suflet îndurerat. Este Sfântul lui Dumnezeu. Un om ce a slujit Biserica și care și-a iubit semenii cu dăruire și lepădare de sine.
Sfântul Nectarie, din insula Eghina, Grecia, a murit în 1920. El a fost sanctificat în 1961. Așadar, este un sfânt „tânăr”.
În timpul vieţii sale, ca ierarh al Bisericii Ortodoxe, şi după înălţarea sa la cer, Sfântul Nectarie a salvat şi a schimbat vieţi aparent pierdute. A chemat ploaia, a exorcizat şi a vindecat oameni doar atingându-i.
În Bucureşti, moaştele sale, aduse tocmai din insula Eghina, din Marea Egee, se află în două locuri: la Patriarhie şi în biserica Mănăstirii Radu Vodă.
La Mănăstirea Radu Vodă din Capitală se află, într-o raclă de argint, moaşte din mâna dreaptă a Sfântului Nectarie.
Sfântul Nectarie. Ce minuni a făcut
Prima minune a fost chiar când a păşit pe insula Eghina. A vindecat un tânăr posedat de un duh rău. Diavolul care-l poseda începuse să strige de venirea sa înainte ca acesta să coboare pe insulă.
O a doua minune a făcut-o când a pornit ploaia, după o secetă lungă, cu o rugăciune. A plouat o săptămână fără oprire, că se îngrijoraseră oamenii.
Tot în Eghina a mai vindecat o femeie de „scurgere de sânge”, cu o hemoragie gravă.
O altă minune a Sfântului Nectarie s-a petrecut în 2009, atunci când racla cu moaştele sale a fost furată din incinta bisericii Mănăstirii Radu Vodă. Atunci, un echipaj de poliţie i-a prins pe tâlhari aproape imediat. Mărturia poliţistului a fost extrem de interesantă: «Ceva m-a împins să opresc acea maşină şi nu alta…»”.
O mulțime de credincioşi suferinzi spun s-au vindecat, în ultimii ani, după ce s-au rugat la moştele Sfântului Nectarie din Eghina. S-au vindecat de diabet, de cancer, boli de ochi, dureri de oase sau articulare rugându-se la moaştele Sfântului.
Au fost oameni care au ieşit din depresii şi de cei robiţi de diferite vicii, cum ar fi alcoolul, tutunul, drogurile, jocurile de noroc şi egoistele patimi ale desfrânării.
Sebastian Stan, românul care a cucerit Hollywood-ul, are o nouă iubită și un nou film
Filmul „Colectiv” face istorie. Câte nominalizări la Oscar a primit
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook