Simona Ionescu / Redactor Șef

Pompierul erou de la Crevedia a emoționat întreaga țară. Nu e prima dată când impresionează

Pompierul erou de la Crevedia a emoționat întreaga țară. Nu e prima dată când impresionează
Tragedia de la Crevedia a scos la iveală probleme care, tipic pentru țara noastră, ies pe tapet abia când se întâmplă o nenorocire. Așa cum știți. Stația GPL unde a avut loc explozia, aparținea fiului edilului din Caracal și nu era autorizată de 3 ani. Ca multe altele din România.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că în urma exploziei de sâmbătă de la stația 
GPL din Crevedia au fost 58 de victime. Două persoane au murit, în timp ce majoritatea răniților sunt angajati ai ministerului, mai exact 43 la număr. Aceștia au ajuns la locul intervenției și au fost surprinși de a doua explozie care a avut loc în stația GPL.

Românii au fost impresionați de răspunsurile oferite la mesaje de pompierul erou

Imagini video emoționante cu un pompier paramedic s-au viralizat, întreaga populație fiind impresionată de reacția unuia dintre cei aflați la intervenție. „Am văzut filmarea cu a doua explozie, în timp ce toți fugeau, acest pompier s-a întors în timp ce spunea: Bă băieții noștri băă, toți ai noștri sunt acolo! „Băieții noștri”, ce frumos, cât de familiar, cât de uman și empatic vorbea despre colegii lui… uitați-vă la chipul lui, vocea de asemenea… extraordinar… fără cuvinte”, a fost una din miile de reacții lansate pe rețelele sociale în aceste zile.

Pompierul erou de la Crevedia a emoționat întreaga țară

Este vorba de Tudor Andrei George, pompier / paramedic în cadrul ISU Ilfov. Acum chipul lui e similar cu „altruismul, empatia, spiritul de echipă”, după cum scriu internauții. Contul de Facebook al acestuia e „bombardat” de mesaje din partea românilor impresionați de faptele lui. Unii i-au scris și în privat, iar pompierul  a găsit timp, în ciuda agitației de după intervenție, să le răspundă. El spune despre colegii lui că sunt „ a doua familie, iar familia se ajută. Așa am învățat de la părinți”.

Pompierul erou este din Ploiești, oraș unde a aboslvit și Universitatea Petrol-Gaze.

Acum un an, pompierul era din nou vedetă

În urmă cu un an, pompierul erou de la Crevedia a fost unul din protagonistul altei fapte eroice. Aflat în drum spre casă alături de câțiva colegi, a intervenit după un accident grav, la Săftica, în care au fost implicate două TIR-uri. Povestea a fost relatată pe pagina de Facebook a ISU București – Ilfov, de colegii celor nouă salvatori.

„De aproape 15 ani, nouă dintre colegii noștri fac naveta, cu un microbuz. (…) Astăzi, au ieșit din tură și au pornit, cu voie bună, spre casă. La Săftica, deodată s-a lăsat liniștea… (…) Pe sensul celălalt de mers, spre București, pe prima bandă, tocmai avusese loc un accident între un TIR și două autoturisme. Suflete de salvatori, n-au stat o clipa pe gânduri și au sărit în ajutor! În urma accidentului, două victime zăceau pe asfalt.

În iulie 2022, pompierul Tudor Andrei George a intervenit, în timpul liber, alături de colegii săi, într-un accident rutier, la Săftica

Nu a fost nevoie de prea multe cuvinte, s-au înțeles din priviri, deoarece fiecare știa foarte clar ce avea de făcut. Unul dintre colegi a sunat la numărul de urgență 112 și a explicat situația. Doi pompieri au acordat primul ajutor unei victime,  montând inclusiv un guler cervical pe care îl aveau în dotarea mașinii. Alți doi colegi au acordat primul ajutor și au monitorizat cealaltă victima. Ceilalți patru pompieri, în echipe de câte doi, au securizat  zona și au deconectat bornele autoturismelor.

Când se petreceau toate acestea, dintr-un autoturism, implicat în  accident, a început să iasa fum! Imediat pompierii au luat stingatorul din microbuzul cu care se deplasau, au stins incendiul și astfel au evitat o tragedie! În scurt timp au ajuns la fața locului o ambulanță SABIF și colegii lor, pompierii de pe tură (…)”

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre