Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea din spatele celebrei melodii „I Don’t Wanna Miss a Thing” cântată de Aerosmith

Povestea din spatele celebrei melodii „I Don’t Wanna Miss a Thing” cântată de Aerosmith
„I Don't Wanna Miss a Thing” este un cântec al trupei americane de hard rock Aerosmith care a devenit tema muzicală a filmului științifico-fantastic Armageddon din 1998, film în care a jucat fiica solistului Steven Tyler, Liv. Ați zice că a fost un „aranjament” ca tatăl și fiica să fie implicați în același proiect.

Dar povestea din spatele celebrei melodii „I Don’t Wanna Miss a Thing” este alta și e complexă. „I Don’t Wanna Miss a Thing” este, așa cum știți, una din cele patru melodii interpretate de trupă pentru film (celelalte trei fiind „What Kind of Love Are You On”, „Come Together” și „Sweet Emotion”). Cântecul a fost nominalizat la Premiile Oscar, la cea de-a 71-a ediție, în 1998, pentru cel mai bun cântec original, însă nu a câștigat.

Povestea din spatele celebrei melodii „I Don’t Wanna Miss a Thing”

Povestea din spatele celebrei melodii „I Don’t Wanna Miss a Thing” începe, de fapt, cu un an înainte de lansarea filmului. În 1997, Diane Warren a urmărit un interviu pe care jurnalista de televiziune Barbara Walters l-a făcut cu Barbra Streisand și soțul ei, James Brolin. La un moment dat Brolin a spus că îi era dor de Streisand când dormeau, iar Warren și-a notat cuvintele „I Don’t Wanna Miss a Thing” / „Nu vreau să pierd nimic”, înainte de a exista măcar un cântec.

@howardsternshow Barbra Streisand on Being the Inspiration for Aerosmith’s “I Don’t Want to Miss a Thing” #howardstern #SternShow #thehowardsternshow #howardsternshow #fyp #BarbraStreisand #JamesBrolin #Aerosmith @AerosmithOfficial @Howard Stern ♬ original sound – The Howard Stern Show

„El mi-a spus asta, iar eu am repetat la televizor. Eram îmbrățișați, în pat, iar el mi-a spus: Nu vreau să adorm, îmi va fi dor de tine”, a relatat Barbara Streisand în timpul unui podcast în care a vorbit și cum a ajuns, după această replică, să se căsătorească cu James Brolin. Până la urmă, ce i-a șoptit acesta înainte de culcare ar trebui să intre în istoria celor mai romantice lucruri care pot fi spuse partenerului.

De la o replică auzită la televizor la hit

Diane Warren a avut un fler teribil. Ea este primul compozitor din istoria Billboard care a avut șapte hituri, toate ale unor artiști diferiți, în topul single-urilor în același timp. Din interviul Barbarei Streisand a avut titlul, iar apoi i-a dat text și note.

„Când l-am auzit prima dată, își amintește bateristul Aweroismith  Joey Kramer, a fost doar un demo cu pian și cântat. A fost dificil să ne imaginăm… De îndată ce am început să-l cântăm ca trupă, a devenit instantaneu un cântec Aerosmith”. Melodia a devenit hit instantaneu.

Acest cântec a fost cel mai mare hit al trupei Aerosmith, debutând pe primul loc în US Billboard Hot 100, unde a rămas timp de patru săptămâni în septembrie și ajungând pe primul loc în întreaga lume, inclusiv Australia, Germania, Grecia, Irlanda, Austria, Norvegia, Italia, Olanda și Elveția. Conform criticilor, melodia a ajutat la introducerea Aerosmith a unei noi generații și rămâne un element de bază al dansului lent.

Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți…

Ar mai fi de amintit că în 28 noiembrie 2015, boxerul Tyson Fury a cântat piesa după ce l-a învins pe campionul en-titre la categoria grea Wladimir Klitschko în Düsseldorf, Germania, apoi a cântat din nou piesa după ce l-a învins  pe Tom Schwarz în 2019 la MGM Grand Arena din Las Vegas.

Barbara Streisand și James Brolin s-au căsătorit în anul 1998, același în care melodia inspirată din povestea lor de dragoste a devenit marele hit al trupei Aerosmith (Sursa foto: Instagram)

Revenind la Barbara Streisand și James Brolin, trebuie spus că în același an în care s-a lansat hitul inspirat din povestea lor de dragoste, au devenit soț și soție. Și trăiesc fericiți în continuare. Pentru artistă, el este al doilea soț, în timp ce ea îi este actorului a treia nevastă.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre