Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea „Tiarei bunicii”. A fost bijuteria cea mai iubită de regina Elisabeta

Povestea „Tiarei bunicii”. A fost bijuteria cea mai iubită de regina Elisabeta
Recent, Regina Camilla i-a adus un omagiu soacrei sale, regretata regină Elisabeta. A purtat o tiară despre care s-a crezut mult timp că a fost una dintre bijuteriile favorite ale Majestății Sale. Care e povestea „Tiarei bunicii”.

Regina Camilla, regele Charles, alături de prințul William și prințesa Kate au arătat spectaculos la recepția diplomatică care are loc în fiecare decembrie la Palatul Buckingham. Soția lui Charles a purtat tiara preferată a reginei Elisabeta.

Regina Elisabeta a numit-o „Tiara bunicii”.

Elegantă într-o rochie de seară crem, brodată, purtând semnătura Fionei Clark, regina Camilla a adăugat o notă sentimentală, purtând tiara preferată a reginei Elisabeta. Uimitoarea diademă, iubită de regretata regină, a fost oferită pentru prima dată prințesei Victoria Mary de Teck pentru a marca nunta acesteia cu George al V-lea în 1893. Elisabeta a fost foarte atașată de această piesă și a numit-o cu afecțiune „Tiara bunicii” și a fost văzută adesea purtând bijuteria, iar pe unele bancnote apare de multe ori cu aceasta.

Camilla, a treia regină care a purtat această tiară

Soția regelui Charles este cea de-a treia regină care a purtat această tiară. Regina Maria a transmis-o nepoatei sale, viitoarea regină Elisabeta, atunci când s-a căsătorit în 1947. Regina Camilla a purtat-o pentru prima dată în octombrie 2023, când s-a alăturat regelui la banchetul de la City of London.

Regina Camilla i-a adus un omagiu Elisabetei, purtînd „Tiara bunicii”. Sursă foto: Daily mail

Pentru banchetul din acest an, Camilla a ales să poarte și broșa cu diamante a reginei mamă și brățara cu diamante a reginei Elisabeta. Recepția diplomatică are loc, de obicei, în fiecare decembrie, dar a existat o pauză în 2020 și 2021 din cauza pandemiei Covid. Recepția include, în mod tradițional, o cină tip bufet și dans.

Kate a ales aceeași rochie pe care a avut-o la recepția de nuntă a prințului moștenitor Hussein al Iordaniei

Radiantă a fost și Kate Middleton care a purtat rochia de bal pe care a îmbrăcat-o la recepția de nuntă a prințului moștenitor Hussein al Iordaniei și a prințesei Rajwa, în iunie 2023. Pentru a spori farmecul, Kate a ales tiara Cambridge Lover’s Knot, care a fost a prințesei inimilor, Diana. Tiara, despre care soacra lui Kate a spus că era atât de grea încât îi dădea dureri de cap, a fost păstrată într-un seif la Palatul Buckingham după moartea prințesei Diana, în 1997, înainte de a fi înmânată soției lui William.

Aceasta a fost realizată de bijutierii regali Garrard în 1914, după un design personal al reginei Maria, din perle și diamante aflate deja în posesia familiei sale. Regina Maria a comandat-o pentru a reproduce tiara Cambridge Lover’s Knot a bunicii sale, prințesa Augusta, ducesă de Cambridge, de la începutul anilor 1800, potrivit istoricului de bijuterii și romancierului Josie Goodbody.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre