Simona Ionescu / Redactor Șef

Un desen inedit, realizat de regina Elisabeta când era copil, a fost scos la vânzare. Imaginea n-a fost fără rost

Un desen inedit, realizat de regina Elisabeta când era copil, a fost scos la vânzare. Imaginea n-a fost fără rost
Un desen realizat de Elisabeta, când era mică, pentru autorul lui Peter Pan, JM Barrie, a fost scos la vânzare aproape un secol mai târziu.

Desenul în creion realizat de Elisabeta, care înfățișează o clădire cu multe ferestre, i-a fost trimis lui Barrie împreună cu o scrisoare de scuze din partea Reginei Mamă.

Aceasta a catalogat desenul ca fiind „foarte slab”, menționând că „Elizabeth a insistat să pună un acoperiș cu multe ferestre mici pentru doamna de la grădiniță”. Se crede că desenul ar putea fi viziunea din copilărie a reginei despre cum ar trebui să arate noua clădire Southwood a spitalului Great Ormond Street Hospital.

Se știe că Barrie a avut o legătură puternică cu familia regală în anii 1930 și că a donat drepturile de autor pentru Peter Pan spitalului Great Ormond Street. Clădirea Southwood a fost inaugurată oficial de Regele George al VI-lea și de Regina Mamă în 1938.

S-a aflat că James Barrie le citea povești reginei Elisabeta și surorii sale

Scrisoarea nu este datată, dar se crede că a fost scrisă la începutul anilor 1930, când prințesa Elisabeta ar fi avut între patru și șase ani. Pe antetul scrisorii scrie că a fost trimisă de la 145 Piccadilly, care a fost casa familiei din Londra înainte ca Edward al VIII-lea să abdice în 1936 și să se mute la Palatul Buckingham, când tatăl lui Elizabeth a devenit rege.

James Barrie, desenul reginei Elisabeta, regina mamă și Elisabeta copil și scrisoare reginei mamă către Barrie. Sursă foto: Daily mail

Sir James Barrie a participat la petrecerea de aniversare a celei de-a treia aniversări a prințesei Margaret în 1933 și a folosit câteva replici pe care aceasta i le-a spus într-o piesă de teatru pe care a scris-o, intitulată „The Boy David” (1936). De asemenea, s-a raportat că le-a citit povești celor două tinere prințese. Scrisoarea menționează o cină de caritate la care Barrie participa, posibil pentru spital, iar regina mamă îi cere lui Barrie să nu facă apel în numele prințesei Elisabeta.

James Barrie a lăsat casei regale mare parte a averii sale

„Mă aștept ca tu să dorești doar să spui că ea ți-a făcut un desen despre cum ar trebui să arate spitalul”, a scris atunci regina mamă. Cina la care se referea ar putea fi banchetul de strângere de fonduri pentru Great Ormond Street Hospital, organizat în onoarea autoarei în decembrie 1930. În scrisoare, regina mamă menționează că a întâlnit-o pe Cynthia, despre care se crede că se referă la Lady Cynthia Asquith, secretara particulară a lui Barrie.

În afară de operele lui Peter Pan, acesta i-a lăsat cea mai mare parte a averii sale după ce a murit. Cynthia a fost, de asemenea, editorul unei cărți de povestiri scurte în beneficiul Spitalului pentru copii Princess Elizabeth, care a fost publicată cândva în anii 1930 și care a inclus o povestire a lui Barrie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre