Simona Ionescu / Redactor Șef

Protest dincolo de moarte. Fondatoarea PETA vrea ca pielea ei să fie transformată într-o geantă de lux

Protest dincolo de moarte. Fondatoarea PETA vrea ca pielea ei să fie transformată într-o geantă de lux
Într-o nouă actualizare a ultimului său testament, Ingrid Newkirk, fondatoarea grupării ecologiste PETA a prezentat ultimele ei planuri după moarte: vrea să își trimită pielea tăiată de pe corp la celebra casă de modă  Hermès, și bucăți din intestin celebrului chef Salt Bae.

People for the Ethical Treatment of Animals (Oameni pentru Tratamentul Etic al Animalelor), pe scurt, PETA, este o organizație americană nonprofit care militează pentru drepturile animalelor, cu sediul în Norfolk, Virginia, condusă de Ingrid Newkirk, președintele internațional al acesteia. Conform organizației, entitățile PETA din întreaga lume numără peste 9 milioane de membri.

Zilele acestea, organizația pentru drepturile animalelor PETA a trimis un comunicat de presă în care detaliază ultima dorință și testamentul fondatorului său. „Președinta PETA își lasă moștenire pielea casei de modă Hermès”, scria în subiectul mesajului, alături de un infografic înfiorător care prezenta diferitele părți ale corpului pe care Ingrid Newkirk le va dona diverselor mărci, persoane fizice și biroului central după ce va muri.

Fondatoarea PETA își lasă bucăți din trup, prin testament, unor branduri de lux

Conform ultimului update din testamentul lui Ingrid Newkirk, Hermès va primi o geantă (sau o curea) confecționată din pielea vindecată a lui Newkirk.

Ingrid Newkirk își donează pielea, după moarte, celebrului brand Hermes, în semn de protest pentru faptul că gențile sunt realizate din piele naturală

Celebrul chef Salt Bae îi va primi intestinele. Nusret Gökçe, supranumit Salt Bae, este măcelar, bucătar, animator culinar și proprietar de restaurant turc, a cărui tehnică de preparare și condimentare a cărnii a devenit o meme pe internet în ianuarie 2017. El deține Nusr-Et, un lanț de restaurante de fripturi de lux.

Compania The North Face (care, din 1966, este lider în domeniul îmbrăcămintei și echipamentelor de performanță în aer liber pentru drumeții, schi, alergare pe traseu, camping și alte aventuri) îi va primi piciorul.

Ingrid Newkirk susține că organizația sa pentru drepturile animalelor are 9 milioane de adepți la nivel global

Frizerii Truefitt & Hill vor primi o perie de păr făcută din firele de păr are inițiatoarei PETA, în timp ce regele Felipe al VI-lea al Spaniei va primi o ureche a acesteia.

Nu în ultimul rând, Crufts, celebra expoziție canină internațională organizată anual în Marea Britanie începând cu anul 1891 (cel mai mare spectacol de acest gen din lume) va primi fragmente din traheea ei, notează Dazeddigital.com. Totul a fost prezentat ca fiind efortul final al unei lupte de o viață împotriva a ceea ce se numește „specism”.

Ce se va întâmpla cu inima lui Ingrid Newkirk

Potrivit lui Newkirk, prin testament se asigură că trupul ei „va fi folosit pentru a atrage atenția asupra suferinței și exploatării inutile a animalelor”. Spre finalul testamentului, mai arată sursa citată, Newkirk dezvăluie că ar dori ca bucăți din inima sa să fie îngropate sub circuitele de la Hockenheim și Silverstone – acele stadioane de emisii de CO2 și cauciuc ars – ca o „scrisoare de dragoste” pentru Michael Schumacher și Lewis Hamilton.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre