Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles, batjocorit pentru urechile sale proeminente, s-a refugiat în pictură. Care e numele de cod al Suveranului

Regele Charles, batjocorit pentru urechile sale proeminente, s-a refugiat în pictură. Care e numele de cod al Suveranului
De când a devenit rege al Marii Britanii, au apărut tot mai multe lucruri despre regele Charles.

Charles a fost primul moștenitor regal care a fost educat în afara palatului. Tânărul prinț a frecventat Hill House School din Londra, unde s-a amestecat cu alți elevi. Ulterior, s-a transferat la Cheam School din Hampshire, un internat pe care îl frecventa și tatăl său, prințul Philip.

Tablourile sale au fost vândute pentru două milioane de dolari

Potrivit Vanity Fair, lui Charles, în perioada în care a fost la școală, i-a fost tot timpul dor de casă și le trimitea celor dragi scrisori săptămânal. De asemenea, sursele spun că că a fost hărțuit la școală de alți copii care îl batjocoreau pentru urechile proeminente și pentru greutatea sa.

Fire sensibilă, Charles prefera să stea singur și se refugia în pictură și desen. La fel ca stră-stră-stră-străbunica sa, regina Victoria, Suveranul este un artist pasionat. El preferă acuarelele și adoră să picteze munți și lacuri.  Deși se descrie ca fiind un „amator entuziast”, este membru de onoare al Academiei Regale și al Societății Regale de Acuarelă, iar tablourile sale au fost vândute pentru mai mult de 2 milioane de dolari.

Regele Charles în anul 1957

S-a căsătorit cu Diana după ce s-au întâlnit de 13 ori

Potrivit Town and Country, multe dintre primele conversații dintre Charles și Diana au avut loc la telefon. La mai puțin de un an după, cei doi s-au întâlnit de 13 ori, apoi și-au anunțat logodna.

Chiar dacă cei doi au ținut prima pagină a ziarelor din lume când Charles a fost descoperit că o înșeală cu Camilla, când a auzit că prințesa Diana și Dodi Fayed au fost implicați într-un accident de mașină care i-a ucis pe amândoi, regele a încremenit.  Potrivit Telegraph, Charles a plecat imediat la Paris pentru a prelua trupul fostei sale soții și a o aduce înapoi în Marea Britanie.

Care e numele său de cod

Printre alimentele preferate ale lui Charles se numără prunele, ouăle fierte și mielul cu risotto de ciuperci sălbatice. Un fost bucătar regal a declarat pentru Delish că din micul dejun al regelui nu lipsesc prunele din propria grădină și granola.  Numele de cod al Serviciului Secret al Statelor Unite pentru Charles este „unicorn”. Înainte de moartea sa, numele de cod secret al reginei Elisabeta era „Kittyhawk” sau „Redfern”.

Regele adoră să picteze munții și lacurile

„Vin și vorbesc cu plantele”

Charles este un ecologist convins și și-a asumat recent un nou rol de pădurar al Marelui Parc Windsor. Charles a vorbit deschis despre dragostea sa pentru grădinărit și natură de-a lungul întregii sale vieți. „Vin și vorbesc cu plantele, într-adevăr este foarte important să vorbesc cu ele, cred că ele răspund”, a spus Charles într-un interviu din 1986.

Hipersensibil, singuratic, excesiv de timid

Când Winston Churchill l-a întâlnit cu puțin timp înainte de a împlini patru ani, a observat: „Este tânăr pentru a gândi atât de mult”. Catherine Peebles, guvernanta lui Charles, a spus că acesta era „hipersensibil, singuratic, excesiv de timid și predispus la activități liniștite precum cititul și pictura”. Se spune că primul cuvânt al lui Charles a fost „nana”, adresat bona sa, Mabel Anderson.

A vrut să fie mecanic de locomotivă

În anul 1969, Charles a declarat că în copilărie, „s-a gândit prima dată să fie proverbialul mecanic de locomotivă sau ceva de genul acesta. Apoi am vrut să cresc și să fiu marinar… și, bineînțeles, soldat… Când am început să trag, m-am gândit cât de minunat ar fi să fiu un vânător de vânat mare.

Suveranul e îndrăgostit de cai

Am trecut de la un lucru la altul, până când mi-am dat seama că eram cam blocat. Este ceva care se ivește cu cel mai groaznic și inexorabil sentiment. Nu m-am trezit brusc într-o zi în cărucior și am zis: Yippee, știți”, a mărturisit regele.

Charles crede în medicina alternativă

Când Charles a fost numit președinte al Asociației Medicale Britanice în 1982, a ținut un discurs în care și-a expus credința în medicina alternativă și a criticat „suspiciunea adânc înrădăcinată și ostilitatea totală care poate exista față de orice lucru neortodox sau neconvențional”.

Credința lui Charles în tratamentele alternative a fost atribuită omului pe care se spunea că îl considera mentorul său spiritual, Laurens van der Post. Din păcate, acesta a fost mai târziu dezonorat prin dezvăluirea faptului că a fost tatăl unui copil cu o fată de 14 ani, la vârsta de 46 de ani. Van der Post l-a convins pe Charles să își înregistreze descrierile viselor sale, care au fost apoi supuse analizei jungiane.

Charles a călătorit în deșertul Kalahari cu Van der Post, unde a simțit că a zărit „o viziune a eternității pământești” într-o turmă de zebre. Apoi a călătorit în Hebridele Exterioare și a petrecut trei zile trăind într-o căsuță modestă, unde a plantat cartofi și a ajutat la repararea gardurilor pentru a învăța mai multe despre crofting.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre