Istorii senzaționale. Obiectul special purtat de regina Elisabeta la încoronare a fost confecționat din piele de ied alb. Foto

Istorii senzaționale. Obiectul special purtat de regina Elisabeta la încoronare a fost confecționat din piele de ied alb. Foto
Mănușa purtată de regina Elisabeta a II-a la încoronarea sa de acum mai bine de 70 de ani va fi expusă în expoziția Treasures of Gold and Silver Wire (Comorile de aur și argint), de la Guildhall Art Gallery din City of London.

Alături de impresionantă mănușă a reginei Elisabeta va fi rochia purtată de regina Maria la încoronarea din 1911, precum și costumul de curte al scriitorului Charles Dickens.

Mănușa are în relief cifrul Majestății Sale Defuncte

Veșmântul alb, care are în relief cifrul Majestății Sale Defuncte, a fost purtat de monarh la mâna dreaptă atunci când a fost încoronată în Westminster Abbey, la 2 iunie 1953. Se cunoaște faptul că mănușa de încoronare a reginei a fost confecționată din piele de ied alb, special pentru această ceremonie. Aceasta a purtat-o la scurt timp după ce a fost investită cu Inelul Suveranului, în timp ce ținea în mână sceptrul ce avea cruce.

Mănușa purtată regina Elisabeta la încoronare. Sursă foto: Daily Mail

Mănușa a fost confecționată de o firmă fondată în anul 1777

Culoarea mănușii este un simbol al purității, menit să evoce virtuțile suveranului anglo-saxon Edward Mărturisitorul. Mănușa a fost oferită reginei în ziua încoronării sale de către Frederick Marquis, pe atunci cancelar al Ducatului Lancaster. Potrivit specialiștilor, o mănușă face parte din serviciul de încoronare încă de la încoronarea regelui Richard al II-lea, în 1377.

Mănușa a fost confecționată de firma de marochinărie de lux Dents, fondată în 1777.  La încoronarea sa, regele Charles a optat pentru mănușa pe care bunicul său, regele George al VI-lea, a purtat-o la încoronarea sa din 1937.

Rochia reginei Maria care s-a păstrat din secolul al XVI-lea. Sursă foto: Daily Mail

Rochia regiei Maria are lotusul si șteaua Indiei

Rochia reginei Maria se mândrește cu emblemele națiunilor constitutive ale Regatului Unit, valuri pentru a reprezenta oceanele Imperiului Britanic, lotusul și steaua Indiei. Îmbrăcămintea de odinioară este confecționată din mătase de culoare crem și pânză italiană de argint, cu broderii din fir metalic aurit.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre