Simona Ionescu / Redactor Șef

Regina Elisabeta, îndrăgostită de mănuși. Un fabricant regal dezvăluie perechea preferată a Suveranei. De ce nu purta niciodată din piele

Regina Elisabeta, îndrăgostită de mănuși. Un fabricant regal dezvăluie perechea preferată a Suveranei. De ce nu purta niciodată din piele
Regretata regina Elisabeta nu arunca niciodată o mănușă, atât de mult iubea aceste obiecte.

Cornelia James, deținătoarea unui mandat regal, a confecționat mănuși pentru regretata regină Elisabeta, furnizând mănuși regale și pentru prințesa Diana și prințesa de Wales. În anul 1999, Regina Elisabeta urma să plece într-o vizită în Coreea de Sud, dar în timp ce hainele îi erau împachetate, s-a constatat că lipsea un obiect important: mănușile emblematice.

Echipa Corneliei James a lucrat non stop și mănușile au fost gata în timp record. Și pentru că timpul era scurt, soțul designerului șef, Genevieve James, a pus prețioasele lucruri în spatele bicicletei și astfel au ajuns mănușile în mâna regretatei Suverane.

Regina Elisabeta, fidelă mănușilor Cornelia James

Regina culorilor din Anglia

„Mănușile sunt nota finală a oricărei ținute și este minunat că o nouă generație descoperă acest lucru acum”, a menționat Genevieve, potrivit Daily Mail. Compania Cornelia James a fost înființată de mama acesteia, Cornelia, care a fugit din Viena cu un pașaport fals în 1937 pentru a scăpa de anexarea Poloniei de către naziști. Se spune că a luat cu ea doar o singură valiză cu piele colorată, decisă să facă mănuși și când va ajunge în Marea Britanie.

Și a reușit, dând drumul la o afacere în anul 1946, creând mănuși din piele într-o gamă de culori strălucitoare. „Oamenii nu-și puteau permite haine noi, dar doamnele și domnișoarele își strângeau cupoanele pentru o pereche de mănuși de culoare verde smarald, deoarece acestea ar fi înfrumusețat o ținută veche”, spune Genevieve. Recent, Genevieve a fost numită de revista Vogue, „regina culorilor din Anglia”.

Mama lui Genevieve, remarcată de designerul care a făcut rochia de încoronare a reginei Elisabeta

Cornelia James a atras atenția designerului Norman Hartnell, care a creat rochia de încoronare a Prințesei Elisabeta. „Mama mea a devenit muza lui, iar când Prințesa Elisabeta s-a căsătorit, Hartnell i-a cerut să facă un trusou de mănuși pentru luna de miere. De acolo totul a pornit de la sine”, a mărturisit Genevieve.

Regina nu a purtat niciodată mănuși din piele

Nu a existat niciun membru al familiei regale care să nu dețină cel puțin câteva perechi, de la Regina Elisabeta la Regina Mamă, Prințesa Margareta, Prințesa Anne și Prințesa Alexandra. Dar și pentru Prințesa Diana, Ducesa de York și, în cele din urmă, Ducesa de Cambridge, precum și pentru Prințesele Beatrice și Eugenie.

„Ea nu a aruncat niciodată nimic”

Compania a confecționat mănuși pentru Majestatea Sa până la sfârșitul vieții sale, oferindu-i chiar și perechi noi pentru Jubileul de Platină de anul trecut. „Dar ea nu a aruncat niciodată nimic. În unele dintre cele mai recente fotografii ale sale, ea purta perechi de mănuși pe care i le făcusem în anii 1960. Acestea sunt produse făcute pentru toată viața, iar ea era cu siguranță din generația celor care fac și repară”, a mai spus Genevieve.

Care a fost modelul preferat al Reginei

Suverana a fost întotdeauna foarte pretențioasă în alegerea mănușilor, una dintre preferatele sale fiind Regina (195 de lire sterline perechea) din bumbac sued alb. Din când în când, preferat mânuși din bumbac periat sau chiar negru, dar niciodată, piele.

Genevieve recunoaște că Elisabeta era foarte loială brandului și avea aproximativ 40 de perechi de mănuși Cornelia James, toate cu o mărime și o lungime speciale pentru a nu arăta pielea. „Gusturile ei nu s-au schimbat niciodată de-a lungul anilor, în ciuda fluctuațiilor modei”, a recunoscut Genevieve.

Designerul Genevieve James, alături de câteva dintre operele sale de artă

12 croitorese cu mâini de aur

Mănușile sunt tăiate cu ajutorul unei prese cu pârghii acționate manual, realizată de o firmă din Somerset în urmă cu peste 100 de ani. Fiecare pereche este cusută pe o distanță de opt picioare, cu ajutorul unor mașini de cusut Singer și a unei mașini de cusut butoniere achiziționate din Germania în 1957.

Când mănușile sunt trimise, împachetate și ambalate manual, sunt însoțite de o etichetă cu numele „fetei” care le-a făcut. Este o tradiție începută de Cornelia, pe care Genevieve o adoră. Genevieve este mult prea discretă pentru a spune dacă face mănuși pentru viitoarea regină, pe care să le poarte la încoronarea de sâmbătă, dar, fără îndoială, acestea vor fi purtate de o serie de invitați de rang înalt.

Și Claudia Schiffer, Madonna au apelat la serviciile sale

Designerul șef Genevieve James reușește să facă opere de artă, de aceea printre clienții firmei se numără și Madonna, Claudia Schiffer, dar și alți membri ai Familiei Regale. De asemenea, la serviciile acesteia a apelat și stilistul Bailey Moon care i-a cerut să realizeze o pereche pentru prima doamnă a SUA, Jill Biden, care își va reprezenta soțul la Westminster Abbey.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre