Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretele primei căsătorii a reginei Camilla. Acum 50 de ani a îmbrăcat rochia de mireasă

Secretele primei căsătorii a reginei Camilla. Acum 50 de ani a îmbrăcat rochia de mireasă
Luna iulie a una cu o însemnătate aparte pentru noua regină a britanicilor. În urmă cu 50 de ani, aceasta se căsătorea pentru prima dată. A fost o mireasă în rochie albă, la brațul ofițerului cu care încerca să îl uite pe Charles, marea ei dragoste.

Camilla Shand, după numele ei de fată, s-a născut pe 17 iulie 1947, adică este cu un an și cinci luni mai mare decât actualul rege Charles al III-lea. Provine dintr-o familie aristocratică. Și se poate spune că a călcat apăsat pe urmele uneia dintre străbunicile materne care, a fost 12 ani amanta Regelui Edward al VII-lea.

În tinerețe, Camilla a fost pasionată de cai și așa a ajuns să își cunoască ambii soți. La finalul anilor 1960, l-a cunoscut pe Andrew Parker Bowles, ofițer de cavalerie în Garda Regală. Au început o relație tumultoasă, cu multe despărțiri și împăcări. Într-o perioadă în care era separată de acesta, s-a cunoscut cu prințul Charles la o petrecere, în casa unui prieten comun. S-au împrietenit și au devenit iubiți. L-a și prezentat pe prinț familiei. Relația lor se termină brusc în 1973, când Charles a plecat în stagiul militar, alături de Marina Regală, în străinătate.

Camilla și Charles au început o relație la finele anilor 1960

Cum, între timp, aflase și de alte iubite ale acestuia, Camilla s-a logodit și apoi s-a căsătorit rapid cu Andrew Parker Bowles, în data de 4 iulie 1973, la  Capela Gardienilor din Wellington Barracks, Londra, în fața a 800 de invitați. Înaintea mariajului prințului Charles cu Diana, aceasta fost cea mai discutată ceremonie socială a vremii. Printre invitați s-au numărat Regina Mamă, Prințesa Margareta și Prințesa Ana. Nunta a fost descrisă detaliat în cel de-al treilea sezon al filmului The Crown de la Netflix.

Rochia de mireasă a Camillei

Camilla, în prima căsătorie cu Andrew Parker Bowles, a purtat o rochie albă, cu decolteu rotund, cu volane tăiate, mâneci largi cu balon din voal de mătase. Pe cap, ea purta un voal alb larg, care era împodobit cu tiara Cubitt-Shand, denumită uneori tiara Cubitt.

Camilla și Andrew Parker Bowles s-au căsătorit acum 50 de ani și au divorțat după 22 de ani

Bunica ei, Sonia Keppel Cubitt, a adăugat la colecția familiei tiara purtată de Camilla, care a fost transmisă apoi fiicei ei Rosalind Shand (mama Camillei). Ani mai târziu, superba bijuterie a fost purtat de fiica Camillei, Laura, când a schimbat jurămintele cu Harry Lopes în 2006.

În timpul căsniciei de 22 de ani, Camilla a fost amanta lui Charles

Camilla și Andrew Parker Bowles au fost căsătoriți între 1973 și 1995, timp în care au locuit la Middlewick House, o casă georgiană din Wiltshire.  Împreună au avut doi copii: criticul culinar Tom Parker Bowles (născut în 1974) și curatorul de artă Laura Lopes (născută în 1978). De asemenea, au cinci nepoți: Lola și Freddy Parker Bowles și Eliza, Louis și Gus Lopes. Freddy, Louis și Gus.

Rămasă îndrăgostită de Charles, în 1995, Camilla a ajuns la divorț. Asta și pentru că, la câțiva ani după ce s-a căsătorit, a fost de acord să reia legătura cu Charles, care, în 1981 s-a căsătorit și el, cu prințesa Diana. Cei doi au divorțat în 1996, cu un an înainte ca aceasta să moară în tragicul accident de la Paris. A fost nevoie de 10 ani pentru ca amanții să se poată reuni oficial. În 2005, actualul rege Charles al III-lea și iubita lui de-o viață, Camilla, s-au căsătorit.

Camilla și-a invitat fostul soț la încoronarea actualului

În ciuda divorțului lor, Andrew și Camilla mențin și astăzi o relație cordială. De altfel, pe 6 mai, primul soț al reginei a fost printre oaspeții care s-au adunat la Westminster Abbey pentru încoronarea regelui Charles al III-lea, scrie Vogue.com. O prezență care reflecta importanța locului său în inima cercului regal, precum și prietenia de durată cu prima sa soție.

Fostul soț al actualei regine Camilla, a participat în Încoronare

În plus, în octombrie 2022, o listă în circulara curții a dezvăluit că Andrew a reprezentat-o ​​pe regina consoartă de atunci la înmormântarea lui John Bowes-Lyon, vărul al treilea al regelui. Ultima fotografie împreună a celor doi foști soți datează din 21 iunie 2023, la Royal Ascot: Andrew și Camilla se privesc zâmbind.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre