Simona Ionescu / Redactor Șef

Un proprietar din Franța și-a făcut singur dreptate. Si-a demolat casa ca să scape de o familie de români care au ocupat-o ilegal

Un proprietar din Franța și-a făcut singur dreptate. Si-a demolat casa ca să scape de o familie de români care au ocupat-o ilegal
Un proprietar din Brest, Franța, a cărui locuință era ocupată abuziv de o familie de români a depus o plângere la secția de poliție, apoi și-a făcut singur dreptate. A demolat imobilul.

Disperat că o familie de români i-a ocupat abuziv casa, un proprietar din Franța a luat legea în propriile mâini și a demolat imobilul. „Nu am avut altă soluție”, a spus acesta.

Legea din Franța nu e de partea proprietarilor

Proprietarii de locuințe ocupate ilegal în Franța au ajuns să fie disperați și nu știu ce soluții să găsească pentru a rezolva problemele. Unii au schimbat lacătul de la casă, alții au intrat în propria locuință profitând de absența celui care s-a instalat în casa lui, aruncând bunurile acestuia și instalând un sistem de alarmă.

Din nefericire însă, legea nu e de partea acestora, dar cine fac astfel de lucruri plătește o amendă care poate ajunge până la 30.000 de euro, potrivit articolul 226-4-2 din Codul penal și e pasibil de trei ani de închisoare.

A dărâmat casa cu barosul și ranga

Un bărbat din Franța, disperat că i-a fost invadat spațiul privat, și-a uluit vecinii cu decizia luată. Proprietarul a anunțat poliția că nu poate scăpa de ocupanții ilegali, apoi a chemat un prieten și și-a făcut singur dreptate.

Au luat un baros și rangă și au demolat clădirea cu două etaje, care a fost cumpărată în 2021, dar nu a fost locuită. Podeaua de la etajul întâi a fost aruncată în aer, scara a fost distrusă în totalitate, rețelele de apă și electricitate au fost distruse, iar o parte din pereții de la parter au căzut.

Bărbatul spune că prima plângere la poliția din Brest a fost depusă în 2023

Un proprietar din Franța și-a demolat casa pentru a scăpa de ocupanții ilegali

„Nu am avut altă soluție. Treceam pe acolo în fiecare zi și am observat că nu era nimeni. Așa că le-am luat bunurile și am început să lucrez”, a declarat proprietarul pentru Le Télégramme. Proprietarul din Brest insistă că a încercat totul înainte de a lua această măsură.

El a depus prima plângere în 2023 la secția de poliție din Brest, apoi a fost deschisă o anchetă. Proprietarul susține că a încercat să discute cu ocupanții ilegali, o familie de români care subînchiriau proprietatea sa unei alte familii de români. Ulterior, bărbatul susține că le-a oferit acestora 2.000 de euro în schimbul plecării lor.

„Nimeni nu face nimic în această privință”

„Aceste familii au ocupat deja alte trei sau patru locuințe din cartier și nimeni nu face nimic în această privință”, s-a plâns proprietarul. Familia de români a prezentat o factură de electricitate și una de telefon pentru a dovedi că se află la ei acasă. Tot ce ai nevoie pentru a deschide o linie electrică în Franța este numele, adresa, numărul de telefon sau adresa de e-mail.

Cele nouă persoane care ocupă imobilul, inclusiv cinci copii cu vârste cuprinse între 2 și 13 ani, sunt cunoscute de departamentul de servicii sociale al orașului, care caută o locuință alternativă. „Chiar înainte de a o sparge, această locuință era improprie pentru locuit și prezenta riscuri pentru sănătate și siguranță”, susține proprietarul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri