Italienii sunt foc și pară pe Simona Halep. Cum a reușit să-i supere

Italienii sunt foc și pară pe Simona Halep. Cum a reușit să-i supere
Nemulțumit că sportiva româncă cu un palmares impresionant refuză să participe la competiția din Sicilia, directorul turneului nu se oprește din reproșuri. El continuă să o pună la punct pe Halep pentru că s-a retras, asigurând astfel un loc în tablou pentru altă româncă, aceasta din urmă nefiind chiar așa de bine cotată.

Simona Halep a atins prima poziție în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 și 2019, ocupând  această poziție timp de 64 de săptămâni, fiind din acest punct de vedere a zecea din istoria tenisului în clasamentul longevității ca lider al circuitului. Cu așa un CV, e de la sine înțeles că sportiva româncă e dorită în toate turneele.

Recent, ea a decis să se retragă din competiția de la Palermo, unde se înscrisese și beneficiase chiar de o derogare din partea autorităților italiene pentru a nu sta în carantină 14 zile. În ciuda eforturilor făcute de organizatorii din Sicilia, Simona a dec is în final să nu se mai prezinte la turneul de la Palermo. Ea a explicat că este o măsură de precauție, venită în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în România, dar orice ar motiva aceasta nu e pe placul italienilor.

Italienii s-au supărat pe Simona, dar se mulțumesc cu Sorana și Irina

Aceștia s-au supărat, iar directorul turneului de la Palermo, Oliviero Palma, e foc și pară. El a lansat un nou atac la adresa jucătoarei care ar fi trbuit să fie starul competiției. „Avem un tablou foarte puternic și fără ea”, s-a consolat Palma. Supărarea e cu atât mai mare cu cât Simona Halep, deși a  refuzat participarea la Palermo, s-a înscris pentru turneul de la Praga.


Fiica Alessandrei Stoicescu a împlinit un an. Dar să o vedeți pe sora ei de 23!

Tequila Sunrise, cocktailul cu melodii și film


„A fost păcat că am pierdut-o pe Simona Halep. Scrisoarea pe care autoritățile sanitare locale i-au trimis-o ar fi trebuit să o convingă, dar n-a fost cazul. În orice caz, avem un tablou foarte bun și fără ea și vom avea un turneu istoric”, a declarat Oliviero Palma, conform Reuters.

Alte două sportive românce sunt pe tabloul principal la competiției de la Palermo. Este vorba de Sorana Cîrstea, care a ajuns pe tablou exact datorită retragerii lui Halep, și fără să mai trebuiască să joace în calificări, și Irina Begu.

Simona Halep se declară pregătită să concureze la Praga, tot un turneu de categoria WTA, programat să înceapă în data de 10 august. Dacă nu se va retrage în ultimul moment, aceasta va fi prima competiție în care va juca românca după o pauză de aproape șase luni.

Sursa foto: Instagram