Tequila Sunrise este un cocktail preparat în două feluri diferite, originalul (tequila, creme de cassis, suc de limetă și apă minerală) și băutura mai populară (tequila, suc de portocale și sirop de grenadină). La început a fost servit la Arizona Biltmore.

Înainte de a vă spune cum se prepară, amintim că numele băuturii a fost popularizat în anul 1973 de formația Eagles, prin melodia „Tequila Sunrise” și în 1988 de Mel Gibson și Michelle Pfeiffer în filmul omonim. Apoi și Grupul hip-hop Cypress Hill a creat un single intitulat „Tequila Sunrise”. Cocktailul e considerat un „long drink” și se servește deseori în pahar înalt.

Ingredientele necesare:

150 ml suc de portocale, 10 ml sirop grenadine, 50 ml tequila, 3 – 4 cuburi de gheață


Violator român, plimbat prin pușcăriile Europei. Acum, Italia nu mai vrea să-l țină

Pulpe de curcan în crustă de aluat


Cum se prepară Tequila Sunrise:

acest cocktail se prepară ușor diferit de alte cocktailuri. Dacă până acum trebuia doar să adaugi toate ingredientele într-un shaker și să le mixezi, aici trebuie să fii foarte atent la adăugarea lor. Ai nevoie de un pahar în care vei pune gheața (3 – 4 cuburi) și vei adăuga siropul de grenadine.

Apoi, torni sucul de portocale cu atenție (îți sugerăm să o faci folosind marginea paharului, adică lăsând sucul să se prelingă pe margine. O altă posibilitate e să folosești o linguriță cu coadă lungă, și să torni lichidul pe coadă) pentru a nu se amesteca cu siropul de grenadine. Peste toată această compoziție adaugi tequila, din nou, cu atenție. Poți oferi un aspect maxim plăcut acestui cocktail de vară folosind umbreluțe pentru decor și, eventual, felii de portocale.

Sursa foto: Pixabay