Iubirile lui Adrian Pintea. Marele actor a murit după un implant dentar

Iubirile lui Adrian Pintea. Marele actor a murit după un implant dentar
Marele actor Adrian Pintea a murit acum 13 ani, în ziua de 8 iunie. Un bărbat frumos, cu ochi mari și pătrunzători şi o voce puternică, cuceritoare. A iubit viaţa cu patimă, dar soarta a vrut altceva. Adrian Pintea a murit acum 13 ani, la doar 52 de ani, din cauza unui implant dentar. Voia să aibă dinţi perfecţi.

Marele actor Adrian Pintea a murit la doar 52 de ani, pe 8 iunie 2007. A făcut septicemie după un implant dentar. Era complexat de dantura sa şi voia să aibă dinţi perfecţi, ca la Hollywood.

Adrian Pintea era înzestrat peste măsură. Părinții săi povesteau că Adrian a fost o minune de copil: frumos, sensibil, afectuos, generos. Statea aplecat ore întregi peste o coală de hârtie și renunța doar când desenul prindea viață. Tatăl său, care l-a învațat pe Adrian să cânte la vioară, i-a trezit pasiunea pentru muzică. Ar fi putut deveni un muzician strălucit, dar copilul a descoperit cărțile. A citit tot ce a găsit în biblioteca familiei, apoi a început să scrie cărțile lui. Despre Mihai Viteazul, Decebal, Robin Hood, indieni, ofițeri, împărați și cerșetori.

Adrian Pintea, cariera

Înzestrat peste măsură, Adrian Pintea s-a înscris și a absolvit IATC, în 1979, la 24 de ani. A urcat pe scenă încă din timpul studenției, a avut zeci de roluri, dar ”lovitura” a dat-o în 1980 cu rolul care l-a făcut celebru: ”Iancu Jianu zapciul”, apoi cu ”Iancu Jianu haiducul” (1981), în regia regretatului Dinu Cocea.

Angajat al Teatrului ”Nottara” din Bucuresti, Adrian Pintea a cucerit mereu publicul si întotdeauna a stârnit ropote de aplauze cu interpretările sale magistrale. Tăcerile, sensibilitatea, puterea privirii sale transmiteau mai multă emoție decât orice cuvânt rostit.

A fost Hamlet, Romeo, Henric al IV-lea şi alte zeci de personaje de teatru şi film.

Iubirile lui Adrian Pintea

La vremea debutului său, în 1980, Adrian Pintea a trăit o poveste de dragoste cu celebra actriță Irina Petrescu mai în vârstă cu 13 ani. După separarea de aceasta, a urmat o perioadă zbuciumată pentru actor, dar a apărut Silvia Mihaela, de profesie arhitect care, dintr-o mare dragoste pentru el, a renunțat la familia sa. Cei doi s-au căsătorit în anul 1984.

În 1980, Adrian Pintea a trăit o poveste de dragoste cu celebra actriță Irina Petrescu mai în vârstă cu 13 ani
În 1980, Adrian Pintea a trăit o poveste de dragoste cu celebra actriță Irina Petrescu mai în vârstă cu 13 ani

Ca profesor, Adrian Pintea a stârnit adevărate pasiuni printre studente. În anul 1993, Laura Jianu, o studentă la clasa lui Alexandru Repan, se îndrăgostește nebunește de el și, de dragul lui, face eforturi pentru a-i fi mereu mai aproape. Laura a trecut la clasa Olgăi Tudorache, pentru a fi mai aproape de iubitului ei, asistentul Adrian Pintea. Iubirea lor s-a încheiat brutal după ce Laura a absolvit facultatea. Ea s-a măritat si a plecat în Anglia. Dar, relația dintre Adrian și soția sa, Silvia Mihaela, se rupsese iremediabil. Cei doi au divorțat.

Lavinia Tatomir, ultima iubire a lui Adrian Pintea

Adrian Pintea o întâlnește curând pe Lavinia Tatomir. El avea 43 de ani, ea 16. Lavinia era fiica medicului actorilor Teatrului National din Craiova. Diferența de vârstă dintre cei doi, când s-au căsătorit, era de aproape 27 de ani. Pe 25 decembrie 2000, Lavinia Tatomir, proaspătă studentă la Medicină, a devenit doamna Pintea.

adrian pintea lavinia tatomir
Pe 25 decembrie 2000, Lavinia Tatomir, proaspătă studentă la Medicină, a devenit doamna Pintea

Adrian Pintea a încetat din viață în dupã-amiaza zilei de vineri 8 iunie 2007, la Spitalul Clinic Fundeni, unde a fost internat în stare gravă.

Ceremonia de înmormântare a avut loc la Cimitirul Bellu din Bucuresti pe 10 iunie 2007. Actorul, de religie romano-catolic, cavaler al Ordinul Templierilor, a fost însoțit pe ultimul drum de familie, colegi și calul său Duran.

După 7 ani, Lavinia Pintea a lansat o carte despre viaţa ei cu marele actor. Ea a dzvăluit că koartea lui Andrian Pintea nu a fost cauzată de ciroză, ci de o septicemie după un implant dentar. Fotografiile cu faţa distrusă de infecţie sunt teribile. Marele actor voia să joace la Hollywood cu o dentiţie perfectă. Văsuva Lavinia şi-a refăcut viaţa cu medicul anestezist Laurențiu Cârstea. Au devenit soţ şi soţie în decembrie 2014, sunt amândoi medici, suflete-pereche și duc o viață liniștită în Craiova, departe de lumina reflectoarelor. (Sursa: cinemagia.ro)