Exclusiv. Iubitul mamei care s-a aruncat de pe bloc cu copiii a șocat pe toata lumea. A venit la înmormântare așa! FOTO / UPDATE: Iubitul rupe tăcerea într-o scrisoare publică

Exclusiv. Iubitul mamei care s-a aruncat de pe bloc cu copiii a șocat pe toata lumea. A venit la înmormântare așa! FOTO / UPDATE: Iubitul rupe tăcerea într-o scrisoare publică
Scene dramatice înaintea înmormântării mamei criminale care s-a sinucis la Timișoara. Fostul iubit al femeii și-a făcut apariția în peisaj cu un gest absolut șocant. El a privegheat-o pe fosta sa iubită și ieri, iar vineri, în ziua înmormântării, a apărut din nou.

Iuliana Billi avea 32 de ani, și era absolventă de psihologie. Femeia a decis, marți dimineață, să își pună capăt zilelor. A luat cu ea copiii, un băiat de doi ani, Nicolas, și o fată de șase, Alisa-Michelle, a urcat pe un bloc de 10 etaje, și, cu ei în brațe, a sărit în gol. Nimeni nu își explică gestul acesteia. Tânăra era de o frumusețe răpitoare și tocmai se împăcase cu fostul ei soț, astfel că au decis să se recăsătorească.

Iuliana și Alex au divorțat în 2020. S-au tot certat și s-au împăcat, pe parcurs, după cum a declarat presei cea mai bună prietenă a femeii. În final au decis să reîncerce, și au depus, pe 19 aprilie, actele la primăria Timișoara, în vederea căsătoriei. Chiar dacă divorțase de tatăl copiilor ei, Iuliana i-a păstrat numele.

Înmormântare atipică: mama și copiii, în același sicriu, de culoare albă

Alex Billi, fostul soț, a decis să-i îngroape împreună pe cei trei, mama sinucigaşă şi copiii omorîţi, într-un singur sicriu, de culoare albă. Înmormântarea va avea loc vineri la ora 17, în cimitirul din cartierul Freidorf, zonă în care Iuliana a trăit.

Va fi o slujbă ieșită din tipare. Biserica Ortodoxă consideră sinuciderea un păcat capital, iar conform canoanele, cei care își curmă singuri viața nu pot avea parte de serviciu religios. În astfel de cazuri preoții fac o slujbă pentru „mângâierea familiei”, după cum a explicat un preot ortodox.

În cazul de față, toți cei trei decedați fiind în același sicriu, slujba va fi, cumva, mixtă, în sensul că preotul va oficia ceremonialul de înmormântare pentru cei doi copii.

„În 40 de ani de când sunt în preoţie n-am văzut aşa ceva, ca mai multe persoane să fie înmormântate în acelaşi sicriu. Aşa a decis familia. În cazul mamei va exista o slujbă specială pentru sinucigaşi, iar în cazul copiilor trebuie să oferim o slujbă normală. Mama şi-a omorât copiii. Şi-a pierdut credinţa în Dumnezeu.

„Nu şi-a iubit copiii, o mamă se jertfeşte pentru copilul ei. Ea nu a făcut aşa. Pentru ea va fi o rugăciune specială permisă de Sfântul Sinod. Nu se va pomeni nici numele ei. Iar copiii, nevinovaţi, vor avea slujbă normală”, a declarat, pentru Adevărul, părintele Ionel Popescu, vicar eparhial şi conducătorul oficiului parohial Iosefin.

Fostul iubit al mamei criminale și sinucigașe a venit cu jucării la priveghi

Iuliana Billi lucra în imobiliare. Tot în același domeniu activa și fostul ei iubit, un om de afaceri care are o firmă de dezvoltare imobiliară, cu care tânără începuse relația după divorț. Acesta era foarte atașat de copiii ei. El a ajuns însă de joi la capela unde au fost depuse trupurile celor trei. A adus cu el două jucării de pluș, pentru cei mici, o rățușcă și un ursuleț albastru.

Iubitul femeii, Marcel Abușan, deține o companie de dezvoltare imobiliară, prin care a construit mai multe imobile în  cea mai dezvoltată localitate limitrofă Timișoarei, comuna Dumbrăvița. Conform datelor financiare, în 2020, firma sa era pe pierdere și nu avea niciun angajat.

Rudele fostului soț al Iulianei spun că aceasta se despărțise recent de iubitul care o teroriza și o amenința că îi ia copiii. „Știam de relația lor. De la ea știu că o amenința că ia copiii. Nu l-am cunoscut niciodată pe omul ăsta. Iulia era o mamă foarte bună, își iubea foartea mult copiii. Înainte cu o lună, de ziua mea, mi-a zis că vrea să plece, să se reîntoarcă la noi în familile, că Marcel o amenință că îi ia copiii”, a declarat soacra Iulianei, pentru Antena 3. În acte, iubitul nu figurează ca tată, deci probabil că era vorba despre amenințări cu răpire.

Iubitul a dat publicității o scrisoare!

Fostul iubit al Iulianei, mama din Timişoara care s-a aruncat de pe bloc împreună cu cei doi copii, a transmis o scrisoare publică.

„Vreau sa multumesc familiei lui Alex, in special mamei lui, prezenta mea aici se datoreaza ei.

Vreau sa multumesc familiei Iuliei, in special mamei ei, pentru tot ajutorul care mi l-a oferit in cresterea copiilor, clatite, gogosi cu dulceata, ore, zile, saptamani din viata ei.

Familiei mele.

Iulia, acest om minunat, mama extraordinara, un devotament si o implicare in cresterea copiilor inimaginabil, o mama cum doar mamele inteleg.

Ii multumesc pentru toate clipele minunate petrecute impreuna.

Multumesc tuturor celor care au venit si care au plans impreuna cu mine, Ciprian H, Alex I, Emil, Sebastian, Sabin, nu am loc sa ii numesc pe toti.

Veniti sa ne rugam pentru sufletele lor, sa plangeti impreuna cu mine si cu cei prezenti, sa ii conducem.

Sunt atat de trist. Ii vad cum se joaca, cum fug, cum sar, ii aud cantand, ii aud vorbind.

Va multumesc tuturor!”, a scris Marcel.