Un artist îndrăgit pe ambele maluri ale Prutului este infectat cu COVID-19. Artistul are 65 de ani și se zbate de două săptămâni ca să scape de suferință.

Iuliana Tudor: ”Hai, maestre, luptați! V-așteaptă românii!”

Realizatoarea show-ului „Vedeta populară” de la TVR, Iuliana Tudor, a postat un mesaj emoționant. ”Hai, maestre, luptați!”. Mesajul îi este adresat violonistului Nicolae Botgros, conducătorul Orchestrei Populare „Lăutarii” din Republica Moldova.

”Maestre, de 2 săptămâni vă vorbesc cu sufletul. Și știu că mă auziți…Hai, maestre, luptați! Luptați cu forța aceea extraordinară cu care ardeți în scenă, cu toată energia care vă face unic și care vă înalță acolo unde puțini au șansa de a ajunge, de a înțelege! Luptați pentru viață așa cum ati luptat mereu pentru artă! Cu toată fibra ființei! Hai, maestre, că v- așteaptă românii! Dacă LĂUTARUL tace, o să tacă și sufletele oamenilor. Iar Lumea se va mai auzi doar zumzăind trist ca o mașină programată de alții. Când LĂUTARUL tace, Bucuria din oameni tace. Când LĂUTARUL tace, muzica se închide în sertare cu lacătele morții căci muzica înseamnă Viață. Iar în sângele dvs curge Numai Muzică, deci Numai Viață! Când LĂUTARUL tace Dumnezeu pare că tace și El căci prin muzică ne vorbește de când Lumea. Când LĂUTARUL tace nu ne mai adună nimic împreună, suntem singuri! Cu măști și pe suflet. Asa că Maestre, hai, la luptă așa cum vă știu…așa cum stiu sigur că scrieti deja o partitură pentru un viitor al Omului Bun care trece prin Tot cu Credință, Nădejde si Dragoste! E Muzica Inimii „LĂUTARULUI” MEU! Pe care-l astept înapoi! Fredonez acum tema din suita noastră instrumental, aceea care ne-a smuls lacrimi și emoții de atâtea ori. Hai, Maestre, Luptă! Cu drag, a dumneavoastră, Iuliana!”

Vești de la Chișinău despre Nicolae Botgros

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu a dat vești despre Nicolae Botgros.

”Am fost informat de către ministra Sănătății, Viorioca Dumbrăveanu despre starea de sănătate a maestrului Botgros. Avem vești îmbucurătoare. Starea de sănătate este mai bună. Situația se îmbunătățește. Ne rugăm Domnului să fie tot bine iar maestrul să revină cât mai rapid posibil să ne bucure cu talentul și măiestria sa divină“, a declarat Ion Chicu, citat de zdg.md.

Maestrul Nicolae Botgros a fost internat de urgență marți 27 octombrie la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău, fiind diagnosticat cu COVID-19.

Nicolae Botgros are 65 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită abilităților sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”.


Cum l-a surprins Naomi pe Florin Ristei. E numai bună de măritat!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri