J.K. Rowling, mai bogată decât regina. Câți bani a produs Harry Potter

J.K. Rowling, mai bogată decât regina. Câți bani a produs Harry Potter
J.K.Rowling, creatoarea Harry Potter, este oficial unul dintre cei mai bogați autori din lume. Aceasta a depășit-o până și pe Regina Elisabeta a II-a când vine vorba de avere.

Cărțile “Harry Potter” s-au vândut în peste 500 de milioane de exemplare, asta ca să nu mai vorbim de seria de filme. De asemenea, personajele create de J.K. Rowling au inspirat până acum și trei parcuri de distracție în lume. Toate acestea au făcut-o pe celebra autoare mai bogată decât însăși regina Angliei. 

Deși Rowling este extrem de rezervată când vine vorba de averea sa, datele au intrat în posesia Forbes. Astfel, cunoscuta publicație a anunțat că autoarea a strâns în conturi 60 de milioane de dolari în doar 1 an ( iunie 2019 – iunie 2020 ). 

Câți bani a produs Harry Potter. Rowling ascunde “bogăția” și face donații caritabile

În ciuda cifrelor astronomice strânse în conturi de-a lungul anilor, creatoarea lui Harry Potter a negat prin 2005 că ar fi miliardară. Aceasta a declarat pentru Katie Couric la vremea respectivă: “Am foarte mulți bani, mai mulți decât mi-aș fi dorit vreodată. Dar nu sunt miliardară”. 

Acest lucru se datorează probabil donațiilor caritabile ale lui Rowling, care, de fapt, au eliminat-o de pe lista anuală a miliardarilor Forbes în 2012. Conform estimărilor, scriitoarea a donat undeva peste 160 de milioane de dolari în scopuri caritabile în anul respectiv. Toate aceste acte filantropice, dar și taxele și impozitele plătite statului britanic au eliminat-o de pe lista Forbes în 2012. 

Cât de bogată e J.K.Rowling acum 

Toate aceste încasări i-au făcut pe fanii din toată lumea să se întrebe care este valoarea totală a lui Rowling în acest moment. La aceasta întrebare a răspuns „Sunday Times”, care a estimat că averea autoarei se ridică în momentul de față în jurul sumei de 795 de milioane de lire sterline. Suma aceasta înseamnă puțin peste 1 miliard de dolari americani. Asta  o face pe J.K.Rowling miliardară în adevăratul sens al cuvântului, în ciuda propriilor ei negații. 

Dana Marijuana revine în muzica hip-hop. Viața ei, de la droguri la afaceri

Recomandarile noastre