Jean Gabin şi Marlene Dietrich, o poveste de dragoste răvăşitoare. I-a frânt inima

Jean Gabin şi Marlene Dietrich, o poveste de dragoste răvăşitoare. I-a frânt inima
Jean Gabin este o vedetă a cinematografiei franceze, o legendă. Și românii l-au văzut în ”Mizerabilii”, ”Clanul sicilienilor” și în rolul celebrului comisar Maigret. A jucat teatru, a fost cântăreț și dansator pe scenă, dar și erou de război. Are o poveste de dragoste răvășitoare cu Marlene Dietrich.

Timp de patru decenii, Jean Gabin a jucat în 96 de filme. Actorul a jucat roluri de eroi romantici, dar și personalități puternice. A fost aristocrat, fermier, hoț, mafiot și detectiv. Avea 15 ani când a debutat pe celebra scenă de la ”Moulin Rouge”. Nu a fost foarte arătos, dar avea prestanță și foarte mult talent. A trăit o scurtă poveste de dragoste cu Ginger Rogers, celebra actriță și dansatoare. Însă cu Marlene Dietrich a avut o poveste de dragoste care a sfâșit brusc. I-a frânt inima actriței.

Jean Gabin şi Marlene Dietrich, o poveste de dragoste răvăşitoare

Jean Gabin a avut șansa unei generații de actori și regizori uriași. A jucat cu Alain Delon, cu Bourvil, cu Fernandel, Louis de Funes. A devenit repede celebru după rolurile magnifice din ”Mizerabilii”, ”Clanul sicilienilor” și seria Comisarul Maigret.

Viața lui bate orice roman. În 1941, a fugit la New York pentru a scăpa de armată și de război. Habar nu avea să vorbească limba engleză și nici prea multă școală nu făcuse. A început să învețe engleza ținând legătura cu artiștii francezi în exil: Jean Renoir, Charles Boyer, Michele Morgan, marea lui iubire.

Câteva luni a avut o idilă cu Ginger Rogers pe care o aprecia pentru filmele ei. Apoi o cunoaște pe Marlene Dietrich. Blondina îl admira pentru rolurile sale și l-a ajutat să se adapteze noii vieți. Jean Gabin joacă în două filme la Hollywood, dar americanii nu l-au plăcut. L-au trimis în Franța. Nu a avut scăpare și a fost trimis pe front. A participat la campania Diviziei Leclerc, a fost demobilizat în 1945 și decorat cu Medalia Militară și Crucea de Război.

Jean Gabin și Marlene Dietrich au trăit o poveste de dragoste care s-a încheiat subit

I-a frânt inima frumoasei actrițe

În toată perioada când au fost departe unul de celălalte, cei doi au corespondat și şi-au reînnoit jurămintele de iubire. Marlene Dietrich s-a înrolat, la rându-i, voluntar pentru americani, a făcut turnee în taberele militare de pe front pentru a-i distra pe combatanți.

După război, Jean Gabin o revede pe Marlene Dietrich și joacă împreună în Martin Roumagnac. Filmul este un fiasco și marchează despărțirea lor. Jean Gabin o părăsește pe Marlene Dietrich fără nici o explicație şi se va căsători, la 28 martie 1949, cu Dominique Fournier, un fost manechin.

În total, Jean Gabin a fost căsătorit de trei ori: cu Gaby Basset, (1925–1930), cu Jeanne Mauchain, (1933 -1943 şi cu Dominique Fournier, (1949), cea care avea să-i dăruiască trei copii.

Marlene Dietrich a trăit singură, retrasă de lume, stabilindu-se în cele din urmă la Paris. Din memoriile ei rezultă că l-a iubit foarte mult pe Gabin. Pe pereții apartamentului ei din Paris erau trei tablouri, dintre care unul al idolului ei. A auzit de moartea lui Gabin la radio și a suferit mult.

Jean Gabin și-a cumpărat mai multe terenuri în Normandia și a trăit până 15 noiembrie 1976, când a murit de leucemie, la 72 de ani.

Conform dorinţelor sale, trupul său a fost incinerat – în cadrul unei ceremonii care a avut loc la 17 noiembrie, la crematoriul cimitirului Père-Lachaise.

La 19 noiembrie, s-a derulat, în prezenţa soţiei sale, a copiilor şi a unora dintre cei mai buni prieteni ai săi – Gilles Grangier, Alain Delon sau Odette Ventura – o ceremonie solemn. A vaut parte de onoruri militare, la bordul navei militare „Détroyat” – cu autorizarea personală a preşedintelui Franţei, Valéry Giscard d’Estaing. Cenușa actorului fiind aruncată în mare, conform dorinţei sale.

Marlene Dietrich s-a izolat total

Începând cu 1954, Marlene Dietrich se consacră vieţii de cântăreaţă de cabaret. Urmează ropote de aplauze, gloria mondială creşte.  În 1976, aflată într-un turneu în Australia, are un accident pe scenă: cade și îşi rupe femurul. Apoi nu mai iese deloc în public. Se stabilește la Paris, în apartamentul ei din Avenue Montaigne.

Nu şi-a părăsit niciodată apartamentul în ultimii 15 ani din viaţă. I s-a oferit un Oscar, dar trebuia să i se înmâneze personal, aşa că l-a refuzat. Şi-a petrecut 60 de ani construind o imagine şi nu dorea ca aceasta să fie distrusă de fotografii cu ea la bătrâneţe.”

Marlene Dietrich a murit în mai, 1992, la 90 de ani. A lăsat în urmă foarte multe datorii, o carte despre viaţa ei şi o iubire unică despre care a ştiut toată lumea. Guvernul german a cumpărat cele mai multe dintre bunurile sale, care sunt expuse într-un muzeu din Berlin în onoarea sa.