Jenant. Celebru regizor britanic, tâlhărit în Timişoara, după ce autoritățile române l-au chemat să filmeze frumusețea țării

Jenant. Celebru regizor britanic, tâlhărit în Timişoara, după ce autoritățile române l-au chemat să filmeze frumusețea țării
Realizatorul celebrelor documentare Wild Carpathia şi Flavors of Romania a fost jefuit la Timișoara, unde se afla pentru a filma un clip de promovare al judeţului Timiş.

Incidentul a avut loc luni dimineață, în Parcul Civic din Timișoara. „În această dimineaţă, 6 iunie 2022, în jurul orei 3.00, poliţiştii Secţiei 1 Timişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că în Parcul Civic din Timişoara unui bărbat i-a fost sustrasă o geantă care conţinea o dronă.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor bănuite de comiterea faptei şi tragerea acestora la răspunderea penală”, au transmis reprezentanții Poliției Timiș.

Ulterior s-a aflat că e vorba de o tâlhărie, cei trei hoți lovindu-l pe regizor pentru a-i lua bunurile, anunță presa locală.

„În urma investigațiilor efectuate, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Timișoara au reușit identificarea și depistarea, în zona Pieței 700, a trei minori(2 băieți și o fată), cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, care ar fi bănuiți de sustragerea unei drone din Parcul Civic, din Timișoara, ce aparținea unui bărbat. Aceștia au fost conduși la sediul Secției 1 Poliție Urbană Timișoara,în vedere audierii”, transmite Poliția Timiș, luni seara.

Charlie Ottley și-a cumpărat casă în România

Charlie Ottley nu este la prima sa vizită în România. La Timișoara a fost, ultima dată, în lșuna decembrie. El a ajuns prima oară în România în 2010 și a fost dragoste la prima vedere. S-a îndrăgostit de peisaje, de tradiții și de locuri. A descoperit secrete și povești.  Mai mult, chiar și-a cumpărat anul trecut o casă cu arhitectură tradițională. Ca să le arate oamenilor ce bijuterie poate ieși dintr-o casă veche. Casa se găsește la Șirnea (un sat în comuna Fundata din județul Brașov, la poalele Parcului Național Piatra Craiului).

Cum a fost jefuit celebrul regizor britanic

Aflat la Timișoara pentru a realiza un video care promovează județul Timiș, în noaptea de duminică spre luni, Charlie Ottley s-a plimbat prin Parcul Civic din Timişoara când a fost atacat. Jurnalistului britanic i s-au furat echipamentele video, inclusiv o dronă şi mai multe accesorii fotografice.

După incident, Charlie Ottley şi persoana care îl însoţea, membră a echipei de filmare, au depus plângere la Poliţie.

Autoritățile județene au semnat un contract cu regizorul britanic pentru a filma în mai multe locuri din judeţul Timş, în scopul de a promova cele mai frumoase locuri din județ, pentru turişti.

„Facem apel la autorităţile responsabile să se mobilizeze atât în instrumentarea cazului, cât şi în asigurarea siguranţei tuturor cetăţenilor care se află pe teritoriul administrativ al Timişoarei. Consiliul Judeţean Timiş îi sprijină demersurile de a continua filmările programate, deşi odată cu echipamentul au fost furate şi înregistrările făcute zilele trecute”, au transmis reprezentanții Consiliului Judeţean Timiş.

Sursa foto: Instagram, Facebook