Computerul părinților și bunicilor. Cum și de ce a apărut jocul pe calculator Solitaire

Computerul părinților și bunicilor. Cum și de ce a apărut jocul pe calculator Solitaire
Cine nu a ”învârtit” cărțile pe calculator? Jocul Solitaire a apărut acum 30 de ani și are milioane de fani pe toată planeta. Cum și de ce a apărut jocul pe calculator Solitaire.

Jocul Solitaire are milioane de fani pe toată planeta. Se joacă gratis, pe orice dispozitiv electronic conectat la Internet. Acum, are cel puțin 100 de variante. Alungă plictiseala și poți juca singur. Este  relaxant și nu este nevoie de prea multă îndemânare. Dar, nu de aceea a fost instalat gratuit!

Jocul Solitaire. Cum și de ce a apărut

Jocul Solitaire a apărut în 22 mai 1990, o dată cu lansarea sistemului de operare Windows 3.0. A fost printre primele jocuri pe calculator și a devenit imediat foarte popular.

În nici un caz scopul nu era să îi distreze pe oameni. Când Microsoft a încercat să îl elimine din noile versiuni Windows a fost un val de reacții negative.

Scopul iniţial al instalării popularului joc de cărți a fost să îi învețe pe utilizatorii de PC-uri cu mișcări necesare, scrie mentalfloss.com.

Cu ajutorul jocului Solitaire, utilizatorii au învățat cum se ”trage și fixează” (drag and drop) mișcări folosit pentru copierea fişierelor sau mutarea lor. Utilizatorii au învățat care este diferența dintre ”click stânga” și ”click dreapta” și să folosească ușor mouse-ul.

Jocul Solitaire are origini nordice

Originile jocului de cărți Solitaire sau Patience (Răbdare) nu sunt clare, dar primele înregistrări apar la sfârșitul anilor 1700 în nordul Europei și Scandinavia.

Termenul Patiencespiel apare în Das neue Königliche L’Hombre-Spiel, o carte germană publicată în 1798. Cărțile au fost, de asemenea, apărute în Suedia și Rusia la începutul anilor 1800.

Există referințe suplimentare la Răbdare în literatura franceză. În Statele Unite, Ednah Cheney a publicat în 1870 prima carte Solitaire de cărți, Patience: O serie de treizeci de jocuri cu cărți.

Deși inițial a fost jucat cu un pachet de cărți fizic, a fost popularizat în special de Microsoft Solitaire, o implementare digitală care a fost inclusă în sistemul de operare Windows începând cu 1990.


Horoscop Minerva – 4 martie. Soarele în Berbec aduce perspective puternice

Exclusiv. Povestea singurei românce care-i face pe spanioli să râdă în hohote, la scenă deschisă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp