Experții au descoperit că jocurile pot fi bune pentru sănătatea noastră. Pentru a afla dacă jocurile ne îmbunătățesc sănătatea mintală sau au un efect pozitiv asupra vieții noastre de zi cu zi, au fost selectate 33 de persoane cu vârste cuprinse între 55 și 75 de ani. Au fost împărțiți în 3 grupuri. Primului grup i sa cerut să joace „Mario 64” timp de 30 de minute pe zi, cel de-al doilea grup a primit lecții de pian, iar celui de-al treilea grup nu i s-a atribuit nicio sarcină.
Cum arată creierul după 6 luni de „jucat”
După șase luni, participanților la studiu li s-a cerut să facă o scanare RMN. Potrivit raportului, doar persoanele care aparțineau grupului unu – cei cu sarcina de a se juca – au avut o creștere a substanței gri din creier. Memoria lor pe termen scurt s-a îmbunătățit, precum și sănătatea mintală.
Substanța albă este o parte a sistemului nervos care este configurat în principal de axonii neuronilor. Aceasta este partea neuronilor care este responsabilă pentru transmiterea informațiilor procesate de nucleul celulei către alți neuroni. Materialul gri este observat de obicei în regiunile adiacente materiei albe. Numele substanței albe se datorează faptului că această parte a sistemului nervos are o proporție mare de fibre mielinizate și oferă o culoare albicioasă.
În anul 2014, o serie de studii similare au fost efectuate de aceiași cercetători cu „tineri adulți”. Aceștia au fost rugați să se joace cu puzzle-uri 3D și jocuri de logică. La final, au arătat o îmbunătățire a creierului, datorită jocurilor.
Un alt studiu realizat de Asociația Americană de Psihologie a dezvăluit că jocurile ușoare pot îmbunătăți starea de spirit a unei persoane și pot calma anxietatea.
Iată ce poate face jocul pentru tine
Jocurile video pot ajuta la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor. De asemenea, vă pot ajuta să calmați durerea cauzată de boli cronice. Jocuri precum „Tetris” pot ajuta pacienții cu traume. Jocurile s-ar putea chiar să te facă mai inteligent!
Pe tine jocurile te fac să te simți mai bine? Ce fel de jocuri joci? Ai de gând să te joci?
Pepe și Raluca Pastramă pun punct scandalului. La ce înțelegere au ajuns
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook