S-a licitat pentru cel mai scump joc din istorie! Cât a costat?

S-a licitat pentru cel mai scump joc din istorie! Cât a costat?
Licitațiile de produse vintage devin din ce în ce mai fascinante. Cei mai mari colecționari de jocuri s-au adunat pentru a licita pentru cel mai scump joc din istorie.

Super Marios Bros. 3 este unul dintre cele populare și îndrăgite jocuri din istorie. Nu este unic la niciun nivel și toată lumea știe despre ce este vorba într-un joc Mario. Cu toate acestea, doar pentru că este sigilat și nu a fost deschis pentru câteva decenii, cineva a decis că se justifică achitarea unei sume fabuloase pentru a intra în posesia lui.

Cel mai scump joc din istorie

Jocul a fost tranzacționat prin intermediul unei licitații organizat de Heritage Auctions. Cu această performanță financiară, copia de Super Marios Bros. 3 și-a asigurat locul în cartea de istorie a acestei industrii prin titlul de cel mai scump joc video comercializat vreodată la licitație, 156.000 de dolari, conform The Verge.

Versiunea jocului este dedicată bătrânei console NES, o jucărie care este în sine o raritate. Acest detaliu nu este însă atât de relevant, având în vedere că este improbabil ca persoana care l-a cumpărat se va duce acasă să-l desigileze.

Câte persoane au licitat pentru celebrul joc

Licitația pentru Super Mario Bros. 3 a început de la 62.500 de dolari și nu mai puțin de 20 de persoane au încercat să pună mâna pe el. Valoarea record de 156.000 de dolari depășește fostul record de 114.000 de dolari stabilit pentru un joc video în luna iulie a acestui an. Jocul vândut în iulie a fost o copie de Super Mario Bros., prima iterație jocului.

Prețul absurd de mare al acestui exemplar nu s-a datorat însă doar faptului că este sigilat, ci și designului ”greșit” de pe cutie. Este o raritate ca termenul Bros. să fie scris în partea stângă a cutie, peste mănușa lui Mario, în loc de dreapta, unde are și spațiu mai mult. Concluzia este că vorbim de una dintre primele iterații aflate în producție. Aspectul exterior al acestui exemplar s-a bucurat de un rating Wata 9.2 A+. O altă versiune similară de Super Mario Bros. 3 cu rating Wata 9.0 A s-a bucurat de doar 38.400 de dolari.

În cadrul aceleiași licitații de acum câteva zile, s-a vândut cel mai scump joc din seria Pokemon, este vorba de Pokémon Red cu un rating Wata 9.8 A++. Acela a fost valorificat la 84.000 de dolari.

Familia unui miliardar, în doliu și lacrimi! O nouă tragedie s-a abătut asupra ei