Kamala Harris și Nancy Pelosi, moment istoric. Nicio femeie nu a mai făcut asta până acum

Kamala Harris și Nancy Pelosi, moment istoric. Nicio femeie nu a mai făcut asta până acum
Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii și Nancy Pelosi, purtătoarea de cuvânt a camerei reprezentanților SUA, au avut parte de un moment istoric. Nicio altă femeie nu a mai făcut așa ceva până acum.

Nancy Pelosi, în vârstă de 81 de ani, a intrat în istorie în 2007 drept prima femeie investită în funcția de purtător de cuvânt al Camerei Reprezentanților SUA. La rândul ei, Kamala Harris a devenit prima femeie vicepreședinte al Americii, dar și prima persoană de culoare investită în această funcție. Totodată, Kamala (56 ani) este și prima persoană de descendență asiatică ce a ajuns vicepreședintele SUA. Acum, Kamala Harris și Nancy Pelosi au marcat din nou un moment istoric. 

Kamala și Nancy au urcat împreună pe podiumul congresului și s-au salutat simbolic, cu cotul. Asta din cauza regulilor privind combaterea pandemiei de coronavirus. Salutul cu cotul a devenit un simbol pentru mulți oficiali de stat în ultimul an de pandemie. 

Kamala Harris și Nancy Pelosi, moment istoric. Ce a zis Joe Biden 

Kamala Harris Nancy Pelosi moment istoric

Pentru prima oară în istoria Americii, în Congres s-au auzit cuvintele „Doamnă vice președinte, doamnă purtător de cuvânt”. Cele două au marcat astfel un alt moment important, care a fost subliniat de președintele Biden ca fiind primul în care președintele este încadrat de două femei în timp ce se adresează Congresului Statelor Unite. „Niciun președinte nu a spus vreodată aceste cuvinte de pe acest podium. Niciun președinte nu a spus vreodată aceste cuvinte. Și este timpul ”, a spus el. 

Invitată la un post de televiziune, Pelosi s-a arătat și ea încântată de moment, „Este destul de incitant. Și este minunat să faci istorie. Este timpul”, a spus Nancy Pelosi.  „Am făcut istorie când am fost primul vorbitor care a stat în spatele președintelui Bush. Și el a notat acest lucru. Acum este atât de interesant”, a încheiat putătoarea de cuvânt. 

În cadrul discursului susținut în fața Congresului, Biden a transmis că „va pune pe roate America”, în ceea ce privește pandemia, dar și în legătură cu alte probleme presante pentru populație. 

Foto: Facebook

Martin Scorsese e viral pe Tik Tok. Ce a făcut, alături de fiica sa

Recomandarile noastre