Kim Jong a interzis paltoanele din piele în țara sa. Motivul este incredibil

Kim Jong a interzis paltoanele din piele în țara sa. Motivul este incredibil
Că e dictatură în Coreea de Nord știe toată lumea, dar acum s-a ajuns într-un punct cu adevărat neașteptat. „Liderul Suprem” a decis să intervină drastic în lumea modei.

Kim Jong Un a luat o decizie fără precedent și a interzis paltoanele din piele în țara sa. Purtat pentru prima dată de Kim în 2019, haina a devenit populară în rândul elitei nord-coreene care dorea să-și arate loialitatea față de Liderul Suprem și care își puteau permite piele adevărată. Dar recent,  poliția a fost apelată pentru a închide comercianții care le vând și pentru a le confisca de pe oamenii care le purtau. Pe fondul temerilor că îi subminează autoritatea liderului Nord Coreean, spun coreenii.

Poliția spune că a purta haine concepute pentru a arăta ca cele ale conducătorului iubit este o „tendință impură de a contesta autoritatea celei mai înalte demnități”, a declarat o sursă pentru Radio Free Asia, scrie Daily Mail.

„Polițiștii au instruit populația să nu poarte haine de piele, deoarece face parte din directiva partidului să decidă cine le poate purta”, a mai declarat sursa. Aceasta a explicat că versiunile imitative ale hainei au început să apară pentru prima dată în luna septembrie a acestui an, când comerțul neoficial dintre China și Coreea de Nord a fost redeschis.

Când a lansat Kim moda paltonului din piele

Kim a apărut pentru prima dată într-o haină de piele în decembrie 2019, în perioada în care negocia cu Donald Trump asupra stocului nuclear al Coreei de Nord. Stilul vestimentar a fost remarcat de presa sud-coreeană, care a sugerat că liderul Kim vrea să rupă tradiția și să-și afirme propria identitate.

Până atunci, el se modelase în mare parte după tatăl și bunicul său – fondatorul Coreei de Nord – purtând jachete în stil Mao și ochelari cu rame din corn. Haina de piele a mai fost purtată de mai multe ori, de atunci, și chiar a fost adoptată de sora sa, Kim Yo-Jong, și de alți politicieni de rang înalt. Chiar recent, Kim a fost văzut purtând-o în timpul unei vizite într-un oraș turistic nou construit din apropierea munților, numit Samjiyon.

Kim Jong Un a mai dat directive de modă  și cu alte ocazii

Interzicerea paltoanelor de piele nu este prima dată când nord-coreenilor li se impune o anumită ținută. În 2014, la trei ani după ce Kim a devenit lider, sursele au declarat tot pentru Radio Free Asia că studenții bărbați au fost instruiți să-și tundă părul pentru a se potrivi cu stilul Liderului Suprem. La acea vreme, acesta avea părul tuns scurt pe laterale și cu cărare.

Apoi, în 2017, nord-coreenilor li s-a interzis să se mai tundă pentru a arăta precum Kim. Li s-au pus la dispoziție 15 stiluri de tunsori aprobate de șeful statului și de partid.

Tunsorile mai scurte au fost, de asemenea, recomandate femeilor pentru a „respinge manevrele inamicilor de a infiltra ideile capitaliste corupte în Coreea de Nord”.

Aceeași campanie i-a îndemnat pe cei din Coreea de Nord să-și păstreze hainele modeste și să poarte mereu pantofi îngrijiți. „Oricât de bune sunt hainele, dacă cineva nu poartă pantofi îngrijiți, personalitatea cuiva va fi retrogradată”, a scris o rubrică în ziarul de stat Minju Choson în acel an.