„Kit-ul de supraviețuire” al unei femei. Iată ce nu îți poate lipsi din geantă

„Kit-ul de supraviețuire” al unei femei. Iată ce nu îți poate lipsi din geantă
Geanta unei femei e un fel de „gaură neagră” în care se poate pierde orice, dar, pe de altă parte, e o resursă a comorilor, pentru că aici pot fi găsite cele mai neobișnuite obiecte. Totuși, sunt câteva obiecte care fac parte din „kit-ul de supraviețuire” al unei femei.

Dacă ești „începătoare” și nu ai idee ce e musai să ai în geantă, îți spunem noi – ne bazăm pe zecile de ani de experiență ale predecesoarelor noastre care au început să poarte genți din ce în ce mai voluminoase. Orice doamnă sau domnișoară care ține la confortul ei va avea în poșetă câteva obiecte fără de care nu va ieși din casă. Iată de ce.

Oglinda

Ți s-a întâmplat măcar o dată să ți se întindă rimelul sau rujul și să fii nevoită să te privești în geamul unui magazin sau în oglinda laterală a unei mașini parcate. Pentru retușuri, oglinda de buzunar e obligatorie. Fie că îți refaci machiajul, îți așezi părul sau îți verifici dantura după masă. Poate fi înlocuită cu succes de folia reflectorizantă de protecție a ecranului telefonului.

Plasturi. Ideal, din silicon

O femeie nu se gândește că își va tăia degetul într-o coală de hârtie, ci se va gândi că pantofii cei noi pot să o „bată”. De cele mai multe ori, după multe ore petrecute în picioare sau după mersul pe jos apare un disconfort la nivelul picioarelor. Este bine ca atunci când te deranjează încălțările să ai un plasture în geantă, pe care să-l poți folosi imediat, înainte să apară o rană.

Parfum

Ești gata de plecare, ți-ai ales cu atenție hainele și pantofii, te-ai parfumat și ai ieșit pe ușă. Mirosul de parfum, însă, trebuie să te însoțească întreaga zi, pentru că te definește. Cum poți face asta? Folosește mostre pe care nu uita să le arunci în geantă. Sunt ideale. La fel de utile sunt recipientele mici de parfum și, deseori, poți găsi parfumul preferat și în variante de poșetă. Vei putea astfel să reîmprospătezi mirosul ori de câte ori simți nevoia.

Șervețele umede și uscate

Poate vrei să ștergi o suprafață sau pur și simplu ai nevoie să-ți dezinfectezi mâinile. Pune în geantă un pachet de șervețele umede, dar și unele uscate, pentru că în mod sigur se vor ivi situații în care vei avea nevoie de ele. Mai ales acum, când s-a răcit vremea, și mai des ca altă dată ne curge nasul.

Pudra

Nu e obligatorie doar dacă ai tenul gras. Pudra te ajută să îți împrospătezi machiajul după câteva ore, pentru a avea un look impecabil.

Ruj sau gloss

Fie că porți sau nu machiaj zi de zi, rujul nu trebuie să-ți lipsească de pe buze. Dacă nu ești genul care să folosească fond de ten, blush, creion sau fard de pleoape, colorează-ți buzele cu nuanțe naturale și este suficient pentru a avea o figură aranjată. E important însă să îți reîmprospătezi rujul odată la câteva ore, pentru a  fi o apariție îngrijită.

Cremă de mâini

În special în sezonul rece, o cremă de mâini trebuie să te însoțească pe tot parcursul zilei. Aplică un strat subțire ori de câte ori simți că ai pielea uscată, după ce te-ai spălat pe mâini. E cu atât mai  binevenită crema de mâini zilele acestea când folosind dezinfectanții așa des, pielea tinde să se usuce.

Elastic de păr sau agrafe

Dacă ai părul lung și-l strângi în coadă frecvent, pune în geantă un elastic de păr, dar și câteva agrafe. S-ar putea să-ți fie de folos dacă bate vântul și nu numai.

Pilă de unghii

Manichiura ta trebuie să fie întotdeauna perfectă, iar uneori se întâmplă „accidente”.  Ca să eviți tot disconfortul atras de ruperea unei unghii, păstrează în geantă o pilă, cu care poți remedia problema până ajungi la manichiură.

Bomboane mentolate

Pentru o respirație proaspătă, nu ezita să ai în geantă gumă de mestecat sau bomboane mentolate.

Sursa foto: Instagram

Casa în care Fred Astaire a primit celebrități de la Hollywood, scoasă la vânzare!