La 119 ani, bea trei cafele pe zi și e înnebunită după băuturile carbogazoase. E cea mai în vârstă persoană din lume

La 119 ani, bea trei cafele pe zi și e înnebunită după băuturile carbogazoase. E cea mai în vârstă persoană din lume
Cea mai în vârstă persoană din lume este extrem de simpatică și adoră prăjiturile. Are 119 ani și iubește viața.

A avut o viață cu dificultăți dar și multe probleme de sănătate. Dar nu s-a lăsat, a reușit să treacă peste tot și a ajuns la venerabila vârstă de 119 ani.

Ea este cea mai în vârstă persoană din lume. La 119 ani bea trei cafele pe zi și e înnebunită după băuturile carbogazoase

Kane Tanaka din Japonia este considerată cea mai în vârstă persoană din lume și a împlinit… 119 ani. Femeia se simte foarte bine și și-a propus să ajungă și la 120 ani. Cel puțin pentru moment. Femeia a sărbătorit momentul cu o sticlă de Cola și un semn de pace pentru fotografi.

E îndrăgostită de ciocolată

Cum a reușit să atingă această performanță? Se pare că are și un secret al longevității la care nu s-ar fi gândit nimeni. Bea trei cafele pe zi, e pur și simplu îndrăgostită de băuturile carbogazoase și nu rezistă în fața prăjiturilor și mai ales a ciocolatei.

Femeia este într-un azil

Deși are familie, Kane se află în azilul de bătrâni din prefectura Fukuoka, din sud-vestul Japoniei. Bunica a intrat în Cartea Recordurilor în martie 2019, când avea 116 ani. Același record de vârstă l-a obținut și când a împlinit 117 ani și 261 de zile în septembrie 2020.

Kane Tanaka s-a născut în anul 1903 și a trăit pe vremea a cinci domnii imperiale japoneze. S-a căsătorit la 19 ani și a condus magazinul de tăiței al familiei, după ce soțul și fiul cel mare au plecat la război, în cel de-al doilea război chino-japonez care a început în 1937.

Pasionată de puzzle și jocuri de societate

De când ultima pandemie pe care a trăit-o, cea de coronavirus care a omorât oameni în întreaga lume, japoneza a avut un contact limitat chiar și cu membrii familiei. Personalul azilului spune că Tanaka nu se plictisește niciodată, pentru că e pasionată de jocurile de noroc și de puzzle.

Sursă foto:USA Today