Cercetări recente sugerează că acest lucru ar putea fi adevărat. Leonardo Da Vinci ar fi codificat o dată în „Cina cea de Taină” care ar putea indica 12 martie 4006 ca o posibilă dată a sfârșitului lumii. Cum să fi reușit acest lucru?
Descoperirea modului în care Da Vinci a ascuns data
Da Vinci a fost cunoscut pentru utilizarea simbolismului și a puzzle-urilor, așa că, spun specialiștii, pentru el nu ar fi fost o problemă să fi ascuns o dată misterioasă în Cina cea de Taină. Familiaritatea lui Da Vinci cu textele biblice ar putea explica, de asemenea, de ce ar fi putut fi aleasă această dată anume.
De altfel, mai mulți cercetători au evidențiat conexiuni între anumite versete biblice și valorile numerice atribuite fiecărei litere din alfabetul latin, ceea ce ar putea sugera că 12 martie 4006 are un fel de semnificație spirituală. Alte teorii vorbesc despre faptul că nu Leonardo Da Vinci ar fi sursa acestui mesaj, ci ar fi fost plasat de altcineva după moartea pictorului.
Ce s-ar putea întâmpla pe 12 martie 4006
Cercetătorii au speculat ceea ce s-ar putea întâmpla pe 12 martie 4006. Unii cred că sugerează Apocalipsa, în timp ce alții spun că ar putea însemna o nouă eră de pace și înțelegere. Oricare ar fi cazul, nu se poate nega faptul că acest cod misterios din Cina cea de Taină stârnește observații interesante despre istoria omenirii.
Ce arată mâinile Mântuitorului
Mâinile lui Hristos, precum și cele ale fiecărui ucenic prezent în pictură, ar putea fi reprezentări simbolice care indică un anumit moment sau eveniment. În special, mâna dreaptă a lui Iisus este îndreptată spre ceva din afara cadrului, în timp ce mâna sa stângă este poziționată în așa fel încât ar putea fi interpretată ca numărând ceva sau arătând spre o anumită direcție. De asemenea, spun specialiștii, mâinile ucenicilor sunt aranjate într-un mod neobișnuit care ar putea sugera o semnificație numerică sau un mesaj secret.
Ce mâncăruri se găseau pe masă
Mâncărurile de pe masă au fost considerate de mulți cercetători ca fiind semnificative atunci când se caută indicii cu privire la o dată de sfârșit a lumii. Mulți cred că în această scenă sunt scrise referiri la sărbători și vremuri evreiești, care ar prezice evenimente viitoare. În plus, unii au observat că toți ucenicii, cu excepția unuia singur, sunt orientați cu fața spre Iisus și spre un anumit obiect de pe masă.
Versete din Biblie care indică această dată
În plus, există mai multe piese de mobilier vizibile în acest tablou care pot conține indicii cu privire la adevărata sa semnificație. S-a sugerat că banca din spatele lui Iisus reprezintă fie păcatul, fie răscumpărarea, în funcție de modul în care e interpretată, ambele concepte legate de recunoașterea unei date finale pentru umanitate și salvarea acesteia.
De asemenea, s-a emis ipoteza că fereastra dublă din partea dreaptă se referă la două epoci diferite: una înainte de moartea lui Iisus și una după aceea. Cele două puncte să reprezinte două date importante care ar putea duce la 12 martie 4006?
Atunci judecata lui Dumnezeu va veni asupra omenirii
Mulți au speculat că Leonardo Da Vinci s-a folosit de versete biblice pentru a ascunde indicii despre data de 12 martie 4006 din Cina cea de Taină. Cartea lui Daniel vorbește despre „timp, timpuri și jumătate de timp”, despre care mulți cred că se referă la 1260 de ani, sau 3½ ani profetici. Acest număr este semnificativ, deoarece corespunde aproape perfect cu durata de timp dintre răstignirea lui Iisus (7 aprilie 32 d.Hr.) și 12 martie 4006.
Acest lucru sugerează că data ar putea fi văzută ca un semn al sfârșitului vremurilor profetizate în Biblie. Cel de-al șaptelea sigiliu menționat în Apocalipsa 8:1 este un alt indiciu biblic legat de această dată. Acesta vorbește despre șapte îngeri care vor sufla în trâmbițe înainte de a suna în ziua judecății finale.
Mulți cred că acest lucru se referă la 12 martie 4006 ca fiind o zi în care judecata lui Dumnezeu va veni asupra omenirii – dacă spre bine sau spre rău rămâne necunoscut.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook