Da Vinci a fost un geniu și a lăsat în urma sa multe picturi apreciate și astăzi. Câteva dintre ele însă ascuns lucruri care încă nu au fost elucidate. Care sunt misterele din picturile lui Da Vinci.
O greșeală în ”Salvator Mundi”
Dacă aruncați o privire atentă asupra picturii, veți observa că sfera din mâna lui Isus este transparentă. Dar Leonardo, care a studiat cu atenție legile opticii, ar fi trebuit să știe că fundalul din spatele sferei de cristal nu poate apărea în acest fel. Fundalul ar trebui să fie mărit și ar trebui să apară nefocalizat.
Cina cea de taină
Ce i-ar putea uni pe Iisus și Iuda pe această pânză? Există o legendă conform căreia aceeași persoană a fost un model atât pentru Iisus, cât și pentru Iuda. Din păcate, nu se știe cine a fost această persoană.
Conform legendei, da Vinci l-a găsit pe Iisus în corul bisericii. Mai târziu, când pictura a fost aproape terminată, maestrul nu a putut găsi pe nimeni pentru rolul lui Iuda și atunci a dat peste un bărbat beat întins într-un șanț. Când da Vinci a terminat de pictat imaginea lui Iuda, modelul a mărturisit că a recunoscut pictura pentru că a pozat pentru ea ca Iisus în urmă cu 3 ani.
Misterele din picturile lui Da Vinci. Portretul Isabelei
Portretul Isabellei d’Este a fost găsit recent și, potrivit oamenilor de știință, aparține operelor lui Leonardo da Vinci. Acest lucru este indicat de un pigment și un primer identice cu cele folosite de artist, precum și de imaginea femeii care este incredibil de asemănătoare cu Mona Lisa – în special zâmbetul ei.
Doamna cu o hermină
Doamna cu o hermină a trecut printr-o nouă tehnică de scanare și i-a surprins pe oamenii de știință cu faptul că nu întotdeauna era o hermină pe care pictura o înfățișa. Cel puțin 2 versiuni ale portretului au fost pictate pe aceeași pânză înainte ca aceasta să capete forma pe care o cunoaștem acum. Prima versiune a fost fără hermină și a doua a descris în întregime un alt animal.
Cine e Monalisa?
Adevărata identitate a femeii care a fost modelul lui da Vinci este încă un mister. Cei mai mulți cred că este vorba de Lisa Maria de Gherardini (cunoscută și ca Lisa del Giocondo), o nobilă născută la Florența în 1479. Se crede că, la momentul realizării picturii, Lisa Maria avea 24 de ani. Portretul ar fost comandat de soțul ei, Francesco di Bartolomeo di Zanobi del Giocondo, negustor de mătase și postav. Alte ipoteze sugerează că femeia din tablou ar fi Caterina Sforza, contesă de Forli, care era foarte pricepută în operațiuni militare. O altă teorie propune ideea că tânăra era amanta lui Giuliano de’ Medici, conducătorul Florenței. Alții cred că în tablou este reprezentată mama lui da Vinci sau Leonardo da Vinci însuși, din pricina similarității structurilor faciale.
Foto: Facebook
Când începe Burlacul. Noul sezon e plin de surprize
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook