Simona Ionescu / Redactor Șef

Tablouri despre care se spune că sunt bântuite. Poveștile lor îți dau fiori

Tablouri despre care se spune că sunt bântuite. Poveștile lor îți dau fiori
Un tablou în casă înfrumusețează întotdeauna încăperea și o face mai ”caldă”. Însă ce se întâmplă dacă efectul este exact contrariul. Iată 5 tablouri despre care se spune că sunt bântuite.

Există în ziua de azi persoane care cred că au experimentat personal fenomene stranii ca urmare a contactului cu un anumit obiect, considerat bântuit. Încurajate de mass-media, care are un rol esențial în crearea și răspândirea lor, legendele urbane continuă să fascineze oamenii din întreaga lume. Iată 5 tablouri despre care se spune că sunt bântuite. 

Tablouri bântuite. Omul propune, Dumnezeu dispune – Edwin Landseer (1864)

Tablouri bântuite

Găzduit la Royal Holloway, Universitatea din Londra, există zvonuri că în anii 1970, un student s-a sinucis după ce ar fi văzut acest tablou. Biletul lui de adio a fost scris pe o foaie de examen incompletă. Pe aceasta se aflau cuvintele “urșii polari m-au împins să fac asta”. Din această cauză începând cu 1984, universitatea a acoperit tabloul ca să nu mai fie văzut de nimeni. O replică a operei, numită “Gheața Dispărută: Peisaje alpine și polare în artă” este prezentată la Muzeul Glenbow din Calgary, Canada. Zvonuri similare au început să înconjoare și replica.

Mâinile îi rezistă – Bill Stoneham (1972)

Tablouri bântuite

Cei care au deținut această pictură au spus că păpușa și copilul mic schimbau ocazional pozițiile și posturile în cadrul tabloului sau chiar au fost găsiți în afara picturii, pe peretele pe care a fost agățat.Bill Stoneham pretinde că directorul galeriei în care tabloul a fost expus prima dată, cât și criticul de artă care a revizuit pictura au murit la numai un an după ce au văzut tabloul. Potrivit descrierii vânzării de pe Ebay de la o familie care încerca să scape de tablou, propietarul spune că, în speranța de a distruge temerile fiicei sale, a montat o cameră video în încăperea fetei pentru a îi demonstra că nu are de ce să îi fie frică. În schimb, pe cameră au văzut cum băiatul ieșea din tablou.

Băiatul plângăcios – Bruno Amadio

Tablouri bântuite

Acest tablou a fost deținut de Ron și May Hall din Anglia. În 1985, casa lor a ars din temelie. Singurul obiect care a supraviețuit focului a fost acest tablou, care a și fost învinuit pentru acel incendiu. Există de asemenea și alte copii ale acestui tablou cu povești similare. Oamenii au agățat copiile în casele lor care, întâmplător sau nu, au ars. Copiile au fost singurele care au supraviețuit.

Scrisori de dragoste – Charles Trevor Garland (1855-1906). Replică de Richard King

Tablouri bântuite

Povestea spune că o fetiță de patru ani pe nume Samantha Houston și-a fugărit mingea pe scările mari, s-a împiedicat și a murit în cădere. Oamenii cred că acest tablou a fost apoi închis la etajul cinci al hotelului ca un omagiu adus ei.

Se spune că artistul Charles Trevor Garland a pictat tabloul original după ce a văzut o fetiță care ținea flori și o scrisoare pentru tatăl ei care era soldat în războiul civil american. Tatăl ei nu s-a mai întors. 

Foto: Facebook

Cum arăta stră-străbunicul licuricilor

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre