Localitatea unde abia încap două case pe stradă

Localitatea unde abia încap două case pe stradă
O localitate micuță așezată pe o ”limbă” de rocă vulcanică. Turiștii sunt încântați de străduțele înguste pe care nu încape o mașină. Este una dintre cele mai mici așezări din Spania.

O priveliște de poveste pe care, dacă nu o vezi cu ochii tăi, ai crede că nu există. Oamenii și-au făcut case pe o fâșie de rocă modelată în timp de apă, vânt și vulcan.

Localitatea unde abia încap două case pe stradă

Localitatea se numește Castellfollit de la Roca și este este una dintre cele mai pitorești regiuni din Catalonia, Spania. Așezarea este situată pe o fâşie îngustă de rocă vulcanică, pe lăţimea căreia abia de încap două case. Stânca se ridică la o înălţime de 50 de metri şi se întinde pe un kilometru.

Această zonă este mărginită de confluența râurilor Fluvià și Toronell, între care se înalță spectaculos stânca de bazalt a orașului. Exact acolo și-au găsit locul potrivit să locuiască mai puțin de o mie de persoane.

Cu o suprafață de mai puțin de 1 km pătrat, Castellfollit de la Roca este una dintre cele mai mici așezări din Spania. Vederea bisericii și a caselor înalte de pe marginea prăpastiei de bazalt a devenit una dintre cele mai fotografiate și populare imagini din această regiune.

Așezarea este situată pe o fâşie îngustă de rocă vulcanică, pe lăţimea căreia abia de încap două case.

Localitatea se numește Castellfollit de la Roca și este este una dintre cele mai pitorești regiuni din Catalonia, Spania

Mica localitate a apărut în Evul Mediu

Roca de bazalt s-a format ca urmare a eroziunii exercitată de cele două râuri. Lava vulcanică a fost modelată de apă și vânt.  Când s-a întărit, lava a devenit bazalt, o rocă foarte dură.

Aşezarea Castellfollit de la Roca are originile în timpurile medievale şi este formată din străzi întunecate, înguste. Casele sunt în mare parte construite din rocă vulcanică. La capătul stâncii se află piaţa Josep Pla, de unde se poate vedea o panoramă spectaculoasă.

Amplasarea strategică a satului, precum şi poziţia sa a fost avantajoasă pentru apărare. Pe o parte a falezei se află biserica veche cu hramul Sant Salvador, care datează din secolul al XIII-lea.