Orașul ciudat, construit în stâncă. Parcă i-a lovit lava unui vulcan

Orașul ciudat, construit în stâncă. Parcă i-a lovit lava unui vulcan
Un orășel imaculat din Spania face deliciul turiștilor din lumea întreagă. Oamenii vin să vadă cum au fost construite casele cu stânca deasupra. Imagini spectaculoase din orășelul ciudat.

Un orășel cu 3.000 de locuitori din estul Spaniei este unic în Europa. Casele, magazinele și localurile sunt vopsite în alb imaculat. Au și niște balcoane foarte frumoase, dar nu asta atrage turiști din lumea întreagă. Orașul este construit în stâncă.

Orașul construit în stâncă

Un orășel din Spania, la nici 2 ore distanță de celebra plajă Costa del Sol, este unic în Euroa. Istoricii spun că romanii au invadat acest defileu de-a lungul râului Trejo în secolul I d.Hr. Însă arheologii cred că această zonă din Cadiz a fost locuită în ultimii 20.000 de ani.

Azi, stâncile cu vedere la râu găzduiesc orașul Setenil de las Bodegas. Este vizitat de turiști pentru locuințele sale construite în stâncă. Mergi pe străduțe, iar deasupra este un pietroi care pare că tocmai a căzut, ca o lavă vulcanică sau un asteroid. Turiștii își beau cafea la localurile care nu au toți pereții. Parte din structură este stâncă.

Orașelul Setenil de las Bodegas este vizitat de turiști pentru locuințele sale construite în stâncă

Numele localității este neobișnuit. Setenil provine din latină și înseamnă „de șapte ori nimic”. Se face referire la rezistența maurilor în fața invadatorilor creștini, care au câștigat orașul abia din a șaptea încercare. Bodegas vine de la viile cultivate în zonă.

Setenil de las Bodegas este una dintre cele mai ciudate locuri din Europa. Este construit de-a lungul unor chei înguste, unele case au fost săpate în pereții abrupți. Unii au profitat de grotele naturale, adăugând doar un perete exterior.

Setenil de las Bodegas este una dintre cele mai ciudate locuri din Europa

Străzi înguste, cu temperaturi scăzute în timpul verii

Cuevas del Sol sau Cuevas de la Sombra sunt numele celor mai tipice străzi din Setenil de las Bodegas. Aici, razele soarelui nu au pătruns niciodată.  În traducere, înseamnă „Peșterile Soarelui” și „Peșterile din Umbră”. Sunt străzi aflate paralel una de cealaltă și numite în funcție de câtă lumină primesc. Cu toate acestea, casele de pe ambele străzi beneficiază de un microclimat special, cu temperaturi mai scăzute pe timpul verii și ceva mai ridicate iarna. Totul era extrem de curat şi bine întreţinut.


Fantomele din castelul Corvinilor, descoperite de o echipă tv din Anglia. Cum a ajuns locul să fie bântuit

O poveste ciudată. Fantoma din Hotel del Coronado