O poveste ciudată. Fantoma din Hotel del Coronado

O poveste ciudată. Fantoma din Hotel del Coronado
Hotelul del Coronado este un uimitor hotel victorian pe malul mării, în sudul orașului Coronado din California, chiar la sud de San Diego. Era deschis de doar patru ani, când o tânără frumoasă pe nume Kate Morgan a făcut check-in pe data de 24 noiembrie 1892.

La recepți hotelului, tânăra femeie s-a înregistrat pe numele „Mrs. Lottie A. Bernard, din Detroit”. Mai târzu avea să se afle că se numea Kate Morgan, că avea 24 de ani, că era căsătorită și pierduse un copilaș la câteva luni după naștere. Se pare că Kate Morgan era foarte bolnavă în timpul petrecut la hotel și, mai târziu, s-a speculat că ar fi luat o doză mare de chinină într-un efort de a induce un avort spontan pentru un copil nedorit. 

A fost găsită pe plajă fără suflare

 Draa avea să se petreacă la câteva zile după ce Kate s-a cazat în Hotelul del Coronado. A fost găsită pe scările exterioare care duceau la plajă, pe 29 noiembrie, cu o singură gaură de glonț în tâmplă și o armă în apropiere. Din acel moment, au fost raportate fenomene ciudate la hotel: zgomote ciudate, mirosuri și brize inexplicabile, lumini sau televizoare care pâlpâiau și se stingeau și chiar și cineva a susținut că a văzut fantoma ei în haine victoriene rătăcind pe holuri.

Este demn de remarcat în timpul cercetărilor despre această poveste că numărul camerei în care se observă majoritatea fenomenelor variază.

Viața și moartea lui Kate Morgan

Kate Morgan – o tânără care a intrat la Hotel del Coronado în 1892 – nu a ieșit niciodată, spune legenda. În schimb, se crede că spiritul blând a rămas ca fantomă rezidentă a stațiunii. 

Kate Morgan, în vârstă de 24 de ani, a sosit de Ziua Recunoștinței, singură și nefericită. Potrivit angajaților hotelului, ea a spus că așteaptă ca un domn să i se alăture. După cinci zile singuratice, Kate și-a luat propria viață.

În momentul morții sale, poliția nu putea găsi nimic care să o identifice, așa că o descriere a lui Kate a fost telegrafiată agențiilor de poliție din întreaga țară. Drept urmare, ziarele au început să se refere la Kate ca „frumoasa străină”. 

După ce identitatea lui Kate Morgan a fost confirmată – era căsătorită, dar despărțită de soțul ei – s-a presupus că a ajuns la The Del în speranța de a se întâlni cu un amant.

Kate fusese angajată într-o gospodărie bogată din Los Angeles. De acolo a plecat, a călătorit cu trenul până la hotel, unde câțiva pasageri au raportat că o femeie care se potrivea cu descrierea lui Kate s-a certat cu un tovarăș de sex masculin, care apoi a părăsit-o pe drum. 

În timpul șederii sale la hotel, Kate a fost descrisă ca fiind bolnavă și tristă. Anchetatorii au descoperit că ea s-a aventurat în San Diego pentru a cumpăra o armă de mână, un pistolet. Iar legistul din San Diego a confirmat mai târziu că Kate a murit din cauza unei răni pe care și-a provocat-o singură cu acea armă. Nimeni nu a aflat vreodată de ce Kate Morgan a ales să se sinucidă în acel hotel.

Două lucruri mai mult decât stranii

Două lucruri stranii sunt legate de această poveste cu femeia devenită fantoma Hotelului del Coronado.

În anii ’80, un avocat din San Francisco, numit Alan May, a început să investigheze dosarul vechi legat de moartea lui Kate. Atunci a întâlnit un fapt interesant. Glonțul găsit în craniu nu se potrivește cu calibrul armei pe care o cumpărase. O explicație logică și bazată pe ceva concret nu a reușit să dea.

În loc să sperie oaspeții, fantoma lui Kate Morgan a atras mulți entuziaști paranormali la Hotel del Coronado. Camera în care a stat înainte să moară este cea mai solicitată cameră din întregul hotel.

Șocanta poveste a studentului care și-a mâncat colega. Mick Jagger a compus o melodie despre ea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre