Locuitorii din Munții Apuseni, duși la disperare de un urs. Fiara ucide fără oprire

Locuitorii din Munții Apuseni, duși la disperare de un urs. Fiara ucide fără oprire
În câteva săptămâni, un urs și-a găsit de lucru în zona comunei Bucium din Munții Apuseni. Animalul nu doar că i-a vizitat pe oameni, dar le-a omorât și nouă vaci.

Un urs a  făcut ravagii în zona comunei Bucium din Munții Apuseni și toată lumea e acum în alertă.

Un urs le-a făcut viața un calvar locuitorilor din Munții Apuseni. A ucis nouă vaci

Ursul a fost văzut de mai multe ori în acea zonă, dar nimeni nu s-a gândit că se va ajunge la așa ceva. Dar animalului nu i-a păsat și a ucis nu mai puțin de nouă vaci în câteva săptămâni.

„Chiar protejăm animalele, le asigurăm și hrana”

„Cele mai grase și frumoase sălbăticiuni cred că se află la Bucium, Alba zona Conțu Vîlcoi. Au trăit bine vara asta, au mâncat 9 animale, 8 de la mine și 1 de la altcineva. Chiar protejăm animalele, le asigurăm și hrana!”, a transmis Vasile Morariu, viceprimarul comunei Roșia Montană, care are o fermă de animale în acea zonă.

Autoritățile speră că animalul va fi relocat

Autoritățile locale au ajuns la fața locului și încearcă să obțină autorizație de recoltare sau relocare a animalului care le-a făcut atât de multe probleme. Pentru că nu s-a pus problema de vreun atac la adresa oamenilor, cel mai probabil ursul va fi relocat. La ultimul atac, au fost găsite și urme ale ursului, așa că autoritățile speră să-l găsească cât mai repede.

Ce spune legea

Potrivit legislației, „intervenţia imediată asupra exemplarelor de urs în intravilanul localităţilor se efectuează gradual”. Asta înseamnă că pentru început se încearcă ca ursul să fie îndepărtat prin mai multe mijloace. Dacă însă ursul se încăpățânează și revine, animalul sălbatic va fi tranchilizat, apoi relocat.

Un urs a fost capturat în Hunedoara

După ce și-a făcut apariția toată vara în Petroșani, județul Hunedoara, un urs a fost captura, tranchilizat, apoi relocat de jandarmi într-o zonă de pădure mai îndepărtată. „În urma unei solicitări primite, jandarmii s-au deplasat ieri seară, în municipiul Petroşani, zona Universităţii unde un urs se afla prins într-o cuşcă montată în acest sens de către autorităţile competente.

Ursul a fost tranchilizat şi transportat de către jandarmii montani şi celelalte structuri competente, în zona Polatişte unde a fost relocat, pentru siguranţa tuturor”, transmite Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara. Oamenii legii le recomandă oamenilor dacă văd un urs să nu se fotografieze alături de el și să nu-l hrănească.

Sursă foto: ziarul unirea