Simona Ionescu / Redactor Șef

Americanii anunță: Primul contact cu extratereștrii se apropie și ar putea fi un genocid pentru omenire

Americanii anunță: Primul contact cu extratereștrii se apropie și ar putea fi un genocid pentru omenire
Marile puteri se tem că extratereștrii ar putea cuceri lumea și apoi ar putea-o coloniza. E rațiunea pentru care la începutul anului, Washingtonul a autorizat doborârea a trei OZN-uri. Ulterior presupusele imagini scurse de la un pilot al Marinei au dezvăluit o posibilă mușamalizare a acestor evenimente.

Un grup de experți americani care sunt afiliați Centrului Berkeley SETI Research, ce caută alte forme de viață în univers, consideră că prima întâlnire cu extratereștri s-ar putea finaliza cu colonizarea și genocid pentru omenire, dacă nu învățăm din istorie, potrivit Space.

Modul în care pământenii vor răspunde la primul contact cu extratereștrii ar putea determina însăși soarta speciei noastre. Experții cred că semnele anunță inevitabilul: anul acesta ar putea avea loc marea întâlnire.

Marile puteri ale lumii sunt sigure că primul contact e iminent

O analiză independentă publicată în iunie, asupra celor 3 OZN-uri doborâte de americani sugerează că ele ar fi putut fi capturate de o agenție ultra secretă a guvernului SUA.

„În calitate de membri ai unui grup de lucru pentru studii indigene, cărora li s-a cerut să împrumute expertiza noastră disciplinară unui atelier afiliat Centrului de Cercetare Berkeley SETI, am studiat secole de contacte culturale și rezultatele acestora de pe tot globul. Pregătirile noastre de colaborare pentru atelier s-au bazat pe cercetări transdisciplinare din Australia, Noua Zeelandă, Africa și în America.

În forma sa finală, declarația grupului nostru a ilustrat necesitatea unor perspective diverse asupra eticii ascultării vieții extraterestre și o extindere a ceea ce definește „inteligență” și „viață”. Pe baza constatărilor noastre, considerăm primul contact mai puțin ca un eveniment și mai mult ca un proces lung care a început deja”, a transmis grupul de cercetare, conform Space.com.

Evident, întrebarea care se pune e ce putere a Pământului va fi investită cu „responsabilitatea” de a pregăti pentru contactul cu viața extraterestră. Până acum știm că, în general, detectarea fenomenelor aeriene neidentificate este mai ales o chestiune militară. NASA a preluat conducerea în trimiterea de mesaje de pe Pământ, majoritatea activităților din jurul comunicațiilor extraterestre și a dovezilor revin unui program numit SETI, sau căutarea inteligenței extraterestre în univers.

SETI este un grup de oameni de știință cu o varietate de specializări, inclusiv Breakthrough Listen, care ascultă „tehnosemnături” sau markeri ce provin din spațiu.

Ce să ne așteptăm de la întâlnirea cu extratereștrii

Investigatorii SETI sunt practic întotdeauna cercetători STEM – știință, tehnologie, inginerie și matematică. Specialiștilor din domeniile științelor sociale și umaniste nu li s-au oferit oportunități de a contribui la concepte și pregătiri pentru un eventual contact cu nepământenii. Abia în 2018, Centrul de Cercetare SETI Berkeley a invitat grupuri de lucru – inclusiv un grup de lucru pentru studii indigene – din afara domeniilor STEM pentru a crea posibile strategii pe care oamenii de știință SETI să le ia în considerare.

Grupul de lucru s-a bazat pe istoria contactelor coloniale pentru a semnala că întâlnirea cu civilizații extraterestre pot fi periculoase pentru omenire, punctând și faptul că aceste civilizații ar fi comparativ avansate sau inteligente. Una din ideile care a apărut e aceea că  dacă oamenii sunt percepuți ca lipsiți de respect sau neglijenți, contactul cu civilizațiile extraterestre avansate ar putea duce mai probabil la colonizare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre