Simona Ionescu / Redactor Șef

Apariție stranie pe un câmp din România. Un crater uriaș dă fiori localnicilor, nimeni nu știe cum a apărut

Apariție stranie pe un câmp din România. Un crater uriaș dă fiori localnicilor, nimeni nu știe cum a apărut
O apariție stranie a semănat panică printre locuitorii comeni constănțene 23 August. O groapă adâncă de câțiva metri a apărut, din senin, pe un teren agricol.

Oamenii, îngrijorați de grozăvia care a apărut la ei în localitate, așteaptă acum un specialist geolog pentru a le explica ce anume a provocat un asemenea crater, relatează dobrogeatv.ro.

La fața locului au ajuns și polițiști care au împrejmuit zona. Groapa este adâncă de 3 metri și cu diametrul de 5 metri și reprezintă un pericol pentru localnici. Din acest motiv, oamenii legii au fost chemați pentru a delimita zona.

Evenimentul a avut loc la jumătatea lunii septembrie și nici până astăzi specialiștii nu au putut oferi o explicație.

„Nu putem să spunem ce s-a întâmplat. O să vină un specialist care ne va da un punct de vedere, un geolog de la Constanța”, a declarat viceprimarul comunei, Dan Trușcă, pentru adevarul.ro.

Acesta a mai declarat că groapa a apărut dintr-odată, iar localnicii susțin că așa ceva nu au mai văzut niciodată pe terenurile lor.

Zona în care a apărut groapa este un teren agricol, iar utilajele treceau pe acolo, astfel încât oricând se putea întâmpla un accident.

23 August este una dintre localitățile riverane Mării Negre, îmvecinându-se cu Costineștiul și municipiul Mangalia. Comuna este străbătută de drumul național 39 care face legătura între Constanța și Vama Veche.

Fenomen ciudat în 2020, în Croația

În 2020, un fenomen ciudat și periculos a lovit centrul Croației. În mai puțin de două luni de la cutremure, în zonă au fost raportată apariția a cel puțin 100 de astfel de găuri.

Deși găurile reprezintă un fenomen obișnuit în locuri bogate în depozite de calcar, viteza mare cu care apar îi ia pe oameni de știință prin surprindere, deoarece acest proces durează de obicei decenii sau chiar secole.

Unele găuri au apărut sub case, forțând locuitorii să le părăsească, în timp ce altele pun în pericol curți și câmpuri, împiedicând fermierii să lucreze pământul de teama de a nu fi înghițiți de găurile în expansiune.

Oamenii de știință spun că acesta este un fenomen fără precedent, care oferă o oportunitate de a studia modul în care evenimentele violente, cum ar fi cutremurele, pot afecta atât de rapid sedimentele și fluxurile de apă subterană. Numeroase găuri au apărut în zonă. De multe ori, casele sunt înghițite de ele, transmite AP.

Fenomenul neobișnuit a fost declanșat după ce două cutremure, cu magnitudinea de 5,2 și respectiv 6,3 pe scara Richter, au zguduit regiunea, la sfârșitul lunii decembrie.

Șapte persoane au murit în urma seismelor, însă găurile reprezintă o amenințare continuă.

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre