Nu are azotiți și azotați, lucru atestat de studii microbiologice. Este apa care curge din cascada celor 7 izvoare din munții Bucegi.
Cascada cu apa nemuririi din Munții Bucegi. Și Nicolae Ceaușescu știa de ea
Potrivit mitologiei românești, cine reușea să bea măcar și o gură din apa vie își regenera puterile. Să existe oare așa ceva în lume? Se pare că da, și asta chiar în România, în munții Bucegi, între lacul Bolboci și lacul Scropoasa, pe Valea Ialomiței, unde există cascada celor 7 izvoare. Aceasta apă este considerată a fi cea mai pură din lume. Studiile microbiologice au arătat faptul că nu are azotiți și azotați. Primele teste au fost făcute în anul 1927, apoi au fost reluate în 1930 și 1935.
Șuvoiul de apă trece printr-un câmp magnetic
Nu doar românii au făcut teste, ci și francezi, iar între 1981-1982 se aude că însuși Nicolae Ceaușescu ar fi ordonat să fie făcute studii în zonă. În 1990 apa a fost studiată și de instituții de specialitate din Germania și Franța, respectiv Fresenius sau Larex. Aceștia au stabilit că apa din munţii Bucegi are parametrii optimi de puritate.
Nimeni nu știe ce face ca apa celor șapte izvoare să aibă o asemenea puritate. Potrivit unei teorii, șuvoiul ar trece printr-un câmp magnetic, care îi ordonează structura moleculară. O altă ipoteză vorbește despre faptul că izvoarele ar străbate un zăcământ de argint care împiedică dezvoltarea bacteriilor şi o purifică.
Accesul la izvoare a fost restricționat de Nicolae Ceaușescu
Nimeni nu știe care este adevărul, însă în jurul celor șapte izvoare s-au țesut multe legende. Ba chiar se vorbește de faptul că ar fi vorba de izvoarele sacre ale lui Zamolxe.
Sunt zvonuri că Nicolae Ceaușescu chiar ar fi restricționat accesul la cele 7 izvoare, fiind convins că acolo s-ar afla secretul nemuririi. Surse din perioada comunistă spun că specialiștii trimiși de Ceaușescu ar fi descoperit totodată și un lac subteran uriaș, care s-ar afla sub stânca din care izvorăște cascada.
Sursă foto: adevarul, infostiri
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook