Avionul lui Nicolae Ceaușescu va rămâne în istorie, nu va ajunge la fier vechi. Un american l-a donat

Avionul lui Nicolae Ceaușescu va rămâne în istorie, nu va ajunge la fier vechi. Un american l-a donat
Avionul cu care s-a deplasat Nicolae Ceauşescu timp de patru ani a fost de vânzare. Acum, cel care a cumpărat aparatul de zbor, un american, l-a donat.

Primul și singurul avion de pasageri construit în România – ROMBAC 1-11 este acum piesă de muzeu. A fost folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceaușescu.  A fost donat în această dimineață, miercuri, 28 iulie, Muzeului Național al Aviației Române.

Avionul lui Nicolae Ceaușescu este piesă de muzeu

Avionul lui Nicolae Ceaușescu  a fost vândut la licitație pentru 120.000 de euro. A fost adjudecat de un om de afaceri american, Brian Hyndman. Piesa de colecție a fost salvată de la casare de un veritabil pasionat de tehnică. Proprietarul, este americanul Brian Hyndman. Acesta a cedat aeronava în mod gratuit, Muzeului Naţional al Aviaţiei Române.

Prin actul de donație, adjudecatarul își exprimă intenția  de a o alătura obiectelor care au jucat un rol important în istoria lumii. Astfel, avionul lui Nicolae Ceaușescu are posibilitatea intrării în familia valorilor tehnice recunoscute pentru industria aeronautică.

Brian Hyndman a dat 120.000 de euro pentru avion, în luna mai a acestui an.

Avionul lui Nicolae Ceaușescu,  salvat de la casație

Piesa de colecție a fost salvată de la casare de un veritabil colecționar, în cadrul evenimentului organizat de Casa de Licitații Artmark.

Proprietarul, cetățeanul american Brian Hyndman, a cedat aeronava în mod gratuit.  Donația a fost făcută, sub forma unui contract de sponsorizare, Muzeului Naţional al Aviaţiei Române. Prin actul de donație, adjudecatarul își exprimă intenția de a conserva piesa istorică.

Evenimentul de predare-primire a piesei de colecție a avut loc pe platforma Aeroportului Internațional Henri Coandă, în incinta Bazei 90 Transport Aerian.

Avionul prezidențial Super One-Eleven (n.r. 1-11) a fost folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceaușescu. S-a înscris în Top 10 cele mai bine vândute public, în licitație, pe piața internă în semestrul I al anului 2021.


Milionarii au șansa să pună mâna pe avionul lui Ceauşescu. Așteptăm să vedem cine-l cumpără

Soacra lui Nicolae Ceaușescu a aruncat blestem greu pe capul ginerelui