Simona Ionescu / Redactor Șef

Oamenii de știință au dat răspunsul. Câte specii de extratereștri există în Calea Lactee

Oamenii de știință au dat răspunsul. Câte specii de extratereștri există în Calea Lactee
S-a bănuit de mult timp că nu suntem singuri în univers, iar acum oamenii de știință au declarat că ar putea exista zeci de civilizații extraterestre care se ascund nu prea departe de Pământ, în Calea Lactee.

Oamenii de știință sunt de părere că unele dintre civilizațiile extraterestre sunt suficient de avansate pentru a comunica cu pământenii.

Cum se formează viața extraterestră

Potrivit unui nou studiu publicat în The Astrophysical Journal, oamenii de știință de la Universitatea din Nottingham estimează că în galaxia Calea Lactee există cel puțin 36 de civilizații extraterestre inteligente care comunică. Aceștia spun că estimarea se bazează pe ipoteza că viața inteligentă se formează pe alte planete într-un mod similar cu cel în care se întâmplă pe Pământ, folosind ceea ce ei numesc limita copernicană astrobiologică.

Cercetătorii presupun că o planetă asemănătoare cu Pământul se formează pe o orbită asemănătoare cu cea a acestuia, în jurul unei stele asemănătoare Soarelui, găzduind o civilizație care se dezvoltă tehnologic într-un mod similar cu cel al oamenilor.

„„Ar trebui să existe cel puțin câteva duzini de civilizații active în galaxia noastră”

În acest caz, alte civilizații tehnologice ar trimite semnale, cum ar fi transmisiile radio ale sateliților și televizoarelor, pe o linie temporală similară cu cea a oamenilor, încercând, de asemenea, să găsească alte forme de viață.

„Ar trebui să existe cel puțin câteva duzini de civilizații active în galaxia noastră, în ipoteza că este nevoie de 5 miliarde de ani pentru ca viața inteligentă să se formeze pe alte planete, la fel ca pe Pământ. Ideea este să privim evoluția, dar la scară cosmică”, a declarat Christopher Conselice, cercetătorul principal, într-un comunicat de presă.

Specii de extratereștri

Între 4-211 civilizații capabile să comunice cu altele

Calculele anterioare privind viața extraterestră s-au bazat pe ecuația lui Drake, care include șapte factori necesari pentru a afla numărul de civilizații inteligente, scrisă de astronomul și astrofizicianul Frank Drake în 1961. Estimările au fost extrem de largi, variind de la zero la câteva miliarde de civilizații. Echipa de cercetători din Nottingham a folosit noi date și ipoteze. Ei au descoperit că există probabil între 4- 211 civilizații capabile să comunice cu altele, 36 fiind numărul cel mai probabil.

Civilizațiile se găsesc la mii de ani lumină distanță

Găsirea acestor civilizații este o cu totul altă problemă, iar oamenii de știință susțin că acestea s-ar afla la mii de ani lumină distanță. Și că tehnologia noastră actuală face aproape imposibilă detectarea sau comunicarea cu posibile forme de viață extraterestră. Pe de altă parte, specialiștii susțin că pe măsură ce se găsesc mai multe civilizații aproape de Pământ, cu atât cresc șansele de supraviețuire pe termen lung pentru oameni.

„Căutând viață inteligentă extraterestră, chiar dacă nu găsim nimic, ne descoperim propriul viitor și propria soartă”

„Dacă descoperim că viața inteligentă este comună, atunci acest lucru ar dezvălui că civilizația noastră ar putea exista pentru mult mai mult de câteva sute de ani, alternativ. Dacă descoperim că nu există civilizații active în galaxia noastră, este un semn rău pentru propria noastră existență pe termen lung. Căutând viață inteligentă extraterestră, chiar dacă nu găsim nimic, ne descoperim propriul viitor și propria soartă”, a mai declarat cercetătorul Conselice.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre