Există câteva mistere istorice care s-ar putea să nu fie niciodată rezolvate. Uneori, acest lucru se datorează faptului că materialul excavat relevant a fost pierdut sau un sit arheologic a fost distrus. Alteori, se datorează faptului că este puțin probabil ca noi dovezi să apară sau dovezile care au supraviețuit sunt prea vagi pentru a-i conduce pe oamenii de știință la un consens. Lipsa răspunsurilor face aceste enigme mai interesante. Iată mai jos cinci mistere care nu au fost elucidate încă.
Cinci mistere care nu au fost elucidate nici până azi
Identitatea lui Jack Spintecătorul
În 1888, Jack Spintecătorul a ucis cel puțin cinci femei la Londra, mutilându-le trupurile. O serie de scrisori, presupuse de la el, au fost trimise poliției pentru a încurca eforturile ofițerilor de a-l găsi. Momentan nu este stabilit dacă vreuna din aceste scrisori chiar îi aparținea temutului criminal. Numele „Jack tSpintecătorul” provine din aceste scrisori.
Totuși, Jack nu a fost găsit niciodată și, de-a lungul anilor, zeci de oameni au fost bănuiți. O carte recentă a sugerat că o femeie pe nume Lizzie Williams era Spintecătorul, deși alți experți au pus la îndoială acest lucru. Se pare că este puțin probabil ca adevărata identitate a lui Jack Spintecătorul să fie cunoscută vreodată cu siguranță.
Unde se află mormântul Cleopatrei
Scriitorii antici susțin că regina Cleopatra VII și iubitul ei, Mark Antony, au fost îngropați împreună într-un mormânt după moartea lor în 30 î.Hr. Scriitorul Plutarh (45-120 d.Hr.) a scris că mormântul a fost situat lângă un templu al lui Isis, o zeiță egipteană și a fost un monument „înalt și frumos” care conține comori din aur, argint, smaralde, perle, abanos și fildeș. Totuși, amplasarea mormântului rămâne un mister chiar și astăzi.
Cine l-a omorât pe Kennedy
Probabil acesta este cel mai mare mister al ultimilor 100 de ani. S-au scris mii de pagini pe subiect, însă fără rezultat concret. În data de 22 noiembrie 1963, în Dallas, preşedintele american John F. Kennedy era împuşcat de Lee Harvey Oswald. După două zile, ucigaşul a fost la rândul său omorât de Jack Ruby, patronul unui club de noapte. În data de 3 ianuarie 1967, Jack Ruby murea de cancer la plămâni. Misterul acestui lanţ de morţi suspecte i-a determinat pe unii istorici să creadă că nu Oswald a fost cel care l-a omorât pe Kennedy, iar criminalul nu va fi găsit niciodată.
A existat Atlantida? Și dacă da, unde se afla?
În secolul al IV-lea î.Hr., Platon scria povestea unei întinderi de uscat, ,,Atlantis”, ce ar fi existat în zona Oceanului Atlantic şi, în trecut, ar fi făcut legătura dintre Europa şi Africa. În descrierea făcută de filosoful grec, vechii atenieni ar fi ţinut piept locuitorilor Atlantidei, într-un conflict care s-a sfârşit cu retragerea inamicilor în valurile oceanului. Deşi nu se cunoaşte cu exactitate unde s-ar fi aflat continentul misterios, unii istorici presupun că el ar fi, de fapt, insula Creta, care, în timpul civilizaţiei Minoice, ar fi fost martora unui dezastru provocat de erupţia vulcanului Thera.
Erau grădinile Babilonului reale?
Scriitorii antici descriu o serie fantastică de grădini construite în orașul antic Babilon în Irakul actual. Nu este clar când au fost construite aceste grădini, dar unii scriitori antici au fost atât de impresionați de ele încât le-au numit „o minune a lumii”. În jurul anului 250 î.Hr., Philo al Bizanțului a scris că Grădinile suspendate aveau „plante cultivate la o înălțime deasupra nivelului solului.De asemenea, rădăcinile copacilor sunt încorporate într-o terasă superioară, mai degrabă decât în pământ”.
Până în prezent, arheologii care au excavat Babilonul nu au putut găsi rămășițele unei grădini care îndeplinește această descriere. Acest lucru a lăsat arheologii o întrebare. Au existat cu adevărat grădinile suspendate? În 2013, Stephanie Dalley, cercetător la Universitatea din Oxford, a propus într-o carte că grădinile erau de fapt amplasate în orașul asirian Ninive. În ultimele două decenii, atât Babilonul, cât și Ninive au suferit daune cauzate de războaie și jafuri. Pare puțin probabil ca acest mister să fie vreodată rezolvat pe deplin.
Foto: Facebook
Ai visat oameni? Explicații despre ipostazele in care i-ai visat
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook